Sport: Félelmetes jelenetek játszódtak le a brazil-argentin meccs lelátóján

A nyolcszoros aranylabdás világklasszis Lionel Messi úgy nyilatkozott, sok játékostársa hozzátartozói ültek a lelátón, így nem tudtak a játékra koncentrálni a balhé láttán. Az argentin csapat a levonulás után azt üzente, csak akkor térnek vissza a pályára, ha csillapodik a helyzet. Alig fél óra után jöttek vissza.

Összecsapások voltak a Rio de Janeiróban játszott brazil-argentin vb-selejtezőn a Maracana stadion lelátóján, a megrázó lelátói jelenetekről a közösségi médiában is videókat tettek közzé.
A kezdő sípszó előtt, a himnuszok alatt a vendégdrukkerek összecsaptak a hazaiakkal, majd a brazil rendőrök vetettek véget a rendbontásnak, benyomultak az egyik szektorba és gumibottal kezdték verni a szurkolókat. A nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi vezette argentin futballisták előbb kimentek a szurkolókhoz, hogy megnyugtassák őket, majd az öltözőbe vonultak. A szurkolók közül többen a támadást látva átugráltak a kerítésen és a pályára futottak.

A felvételek alapján a világbajnok argentinok kapusa, Emiliano Martínez is odament a korlátokhoz, meg akarta állítani az egyik rendőrt.

Rohamrendőrök támadtak az egymással összecsapó szurkolókra, az akciót látva az argentin csapat visszavonult az öltözőbe és csak késéssel kezdődött el a meccs.

A találkozót végül Otamenti góljával 1-0-ra az argentinok nyerték meg, így ők vezetik a csoportot, Brazília pedig a hatodik hat forduló után, még éppen kijutó helyen.

Írta a HVG

A Sport: Félelmetes jelenetek játszódtak le a brazil-argentin meccs lelátóján bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.