Sport: Fogalma sincs az úszószövetségnek arról, hogy mi van Milák Kristóffal

Ahogyan a hvg.hu is beszámolt róla, a 23 éves Milák Kristóf egy egészen elképesztő sorozat után vonult a nyárra pihenőre, indoklása szerint sem fizikálisan, sem mentálisan nem volt abban az állapotban, hogy vállalni tudja a felkészüléssel járó terhelést. Szeptember 4-én tért volna vissza az uszodába, és úgy volt, hogy az októberi világkupa-fordulón már versenyez, három nappal előtte azonban azt jelezte edzőjének, hogy nem indul.

Milák Kristóf korábban azt sejtette, hogy jövő január végén fog edzésbe állni, de még korábban arról is szó volt, hogy már szeptemberben visszatérhet az uszodába, épp ezért Sós Csaba azt mondta:

– nyilatkozta a kapitány.

Tényleg van-e még törlesztenivalója Milák Kristófnak, vagy szerzett-e már annyi dicsőséget Magyarországnak az olimpiai bajnok, hogy ha akarja, elengedje az úszást? Szavazzon!
Akkor Wladár Sándor, az úszószövetség elnöke úgy nyilatkozott, hogy a sportoló tartozik annyival Magyarországnak, hogy elvégzi a munkát, de ez a kijelentés komoly vihart kavart, Hosszú Katinka egyenesen primitívnek nevezte.

Az ügyről részletesen ide kattintva olvashat.

Egy célunk van, hogy jöjjön vissza ez a nagyon tehetséges fickó. Azt akarjuk, hogy jöjjön vissza, várjuk. Mi nem fenyegetjük, nem korlátozzuk, nem járunk a nyakára, csak próbáljuk ösztönözni, hogy jöjjön vissza”
A szövetségikapitány úgy fogalmazott, hogy Milák bármikor képes lehet visszatérni, lehet benne még sikeres olimpiai szereplés is, de szerinte a jövő évi, párizsi olimpiát már el kell felejteni vele kapcsolatban.
„Senki nem tudja felvenni vele a kapcsolatot, képtelenség vele kommunikálni” – ezt mondta Milák Kristófról az úszóválogatott szövetségi kapitánya a Sport1 műsorában. Sós Csaba szerint a szövetség még azt sem tudja, hogy az olimpiai bajnok sportoló épp hol lakik, de arról is beszélt, hogy nem is viselkedhetnek rendőr módjára, nem vonulhatnak ki Milákhoz, ha ő még nem akar visszatérni.
Hiszem, ha majd edzésben van.

[embedded content]

Tartozik-e valakinek Milák Kristóf?

A kapitány szerint a jövő évi, párizsi olimpiát már el kell felejteni vele kapcsolatban, de később még lehetnek olimpiai sikerei.

Írta a HVG

A Sport: Fogalma sincs az úszószövetségnek arról, hogy mi van Milák Kristóffal bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.