Sport: Junior világbajnok lett, jövőre már a profik között játszhat a magyar sznúkeres

Az egyik fél ötödik sikeréig tartó aranycsatában Révész 3-1-re elhúzott úgy, hogy a harmadik partiban megszakítás nélkül 130 pontot lökött. Ezt követően a riválisa ugyan egyenlíteni tudott, de a „hajrában” a magyar játékos volt a pontosabb, így végül 5-3-as diadalt aratott.

Révész Bulcsú pénteken megnyerte az albániai Golemben rendezett junior sznúker-világbajnokságot, ezzel a következő szezontól két évre szóló indulási jogot szerzett a felnőtt profik sorozatában.

Révész Bulcsú többszörösen is történelmet írt.

A tavalyi U18-as Európa-bajnok a sportág történetének első magyar világbajnoki címét és első magyar profi státuszt vívta ki a világbajnoki címével.
A 17 éves magyar tehetség az esemény honlapja szerint a csoportkörben mind a négy meccsét megnyerte, így elsőként rögtön nyolcaddöntőbe került. A kieséses szakaszban három sima győzelemmel került a fináléba, melyben az a kínai Kung Csen-cse várt rá, akit a csoportban egyszer már 3-1-re vert.

Írta a HVG

A Sport: Junior világbajnok lett, jövőre már a profik között játszhat a magyar sznúkeres bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.