Sport: Jürgen Klopp elhagyja a Liverpoolt

Kloppot 2015. október 8-án nevezték ki a Liverpool menedzserének. Ez a döntés volt az, ami fordulatot jelentett a klup életében és újra visszahelyezte a csapatot az európai futballtérképre. Klopp irányításával a Liverpool megnyerte a Bajnokok Ligáját, a Premier League-et, a Klubvilágbajnokságot, az FA-Kupát, a Ligakupát és az UEFA-szuperkupát, valamint az Angol labdarúgó-szuperkupát (FA Community Shield). Az ő vezetőedzősége alatt érkezett a klubhoz a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik is, aki az első pillanattól kezdve alapembernek számított.
Jürgen Klopp, a Liverpool FC menedzsere a klub honlapján jelentette be, hogy a szezon végén távozik a csapattól. A döntéséről tájékoztatta a klub tulajdonosát is.

[embedded content]

Az 56 éves szakember már novemberben jelezte a klubvezetés felé, hogy távozni szeretne, és az is kiderült, hogy stábja se marad a csapatnál: elhagyja a klubot két segédedzője, Pepijn Lijnders és Peter Krawietz, illetve az utánpótlásedző Vitor Matos is. Klopp azzal indokolta döntését, hogy amikor elkezdődik egy szezon, nagyjából már a következőt kell megtervezni, ezért szeretne elég időt hagyni a klubnak, hogy továbbra is jó kezekben legyen a jövője.

„Megértem, hogy sokak számára sokkoló lehet ez most, de van rá magyarázatom. Mindent szeretek ebben a klubban, mindent szeretek a városban, mindent szeretek a szurkolóinkban, szeretem a csapatot és a stábot. Mindent imádok. De hogy is mondjam, kicsit elfáradtam, elfogyott az energiám. Már régebb óta tudom, hogy ez a pillanat el fog jönni és azt is, hogy nem tudom újra és újra elvégezni azt a munkát, amit kellene. Az együtt töltött évek után, és mindazok után, amin együtt keresztül mentünk, az a legkevesebb, hogy elmondom az igazságot – és ez az igazság” – részletezte távozásának okát.
A mostani kiírásban eddig 21 mérkőzésen 48 pontot szereztek a „vörösök”, ezzel jelenleg öt pontos előnnyel vezetik az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) tabelláját az egy meccsel kevesebbet játszó Manchester City előtt. A dobogó legalsó fokán a szintén 21 meccset játszó Arsenal található, akik a Cityhez hasonlóan 43 pontot gyűjtöttek idáig. A bajnokság mellett a Ligakupában is jól szerepel a Liverpool, hétközi továbbjutásának köszönhetően döntőt játszhat a Chelsea ellen, emellett továbbjutott az Európa-ligában is csoportjából és az FA-kupában is még talpon van a csapat. A Merseyside-i együttes várnap 15:30-tól a Norwich City-t fogadja hazai pályán az FA-kupában a legjobb 32 között.Írta a HVG

A Sport: Jürgen Klopp elhagyja a Liverpoolt bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.