Sport: Kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz a rendőrség a Sebestyén Júlia-ügyben

A Magyar Országos Korcsolyázók Szövetsége (MOKSZ) etikai és fegyelmi bizottságának elnöke, Bodó Barbara ügyvéd május elején arról értesítette e-mailben a korábban panaszt tévő szülőket, hogy megindítja a fegyelmi eljárást Gór-Sebestyén Júliával szemben. Gór-Sebestyént, aki edzőként tevékenykedett, a gyerekek lelki és fizikai bántalmazásával vádolják, írja a Telex.

A laphoz eljutott információk szerint az edző tevékenységének kivizsgálását kérték a szülők. A MOKSZ Tausz Katalin szociológust kérte fel független szakértőként, aki meghallgatta az érintetteket, ám az általa készített jegyzőkönyvet nem hozták nyilvánosságra, a panaszt tevő szülök sem láthatták. A szervezet október közepén le akarta zárni az esetet, és bejelentést tett a rendőrség. A bejelentést azonban a BRFK feljelentésként értékelte és elrendelte a nyomozást kiskorú veszélyeztetése miatt.
Egyelőre gyanúsítottat még nem hallgattak ki. A Magyar Országos Korcsolyázók Szövetsége független szociológust kért fel szakértőnek, hogy meghallgassa az érintetteket, akiket a vád szerint lelkileg és fizikailag is bántalmazott Sebestyén Júlia.
Sebestyén nyilatkozatában úgy védekezett, szisztematikus hadjáratot vezetnek ellene, ő pedig edzőként ódzkodik mindenféle fizikai és bervális erőszaktól, megalázó vagy sértő gyakorlattól. Az edző októberben érkezett a Ferencvároshoz, jelenleg is ott dolgozik.
Gór-Sebestyén Júlia a magyar műkorcsolya utolsó Európa-bajnoka, 2004-ben Budapesten nyert, négy olimpián vett részt, fair play-díjjal is kitüntették. Férje, Gór Csaba fideszes politikus nemrég közösségi oldalán idézte Orbán Viktor miniszterelnököt, miszerint Magyarországon kell lennie Európa legszigorúbb gyermekvédelmi rendszerének.
A hatóság hozzátette, hogy október 31-én kedden kezdődött eljárásban gyanúsítottat még nem hallgattak ki.

Írta a HVG