Sport: Második Eb-meccsén is kikapott az olimpiai kvótáért küzdő női vízilabda-válogatott

A tornán egy olimpiai kvótát osztanak ki, a holland és a szintén vb-döntős spanyol válogatottnak már biztos a párizsi részvétele, így ezt a két csapatot leszámítva a legjobb szerez ötkarikás indulási jogot.

A görögök után a házigazdáktól is kikapott a magyar csapat az Eindhovenben zajló Európa-bajnokság második csoportmeccsén.

Ez azt jelenti, hogy a pénteken a görögökkel szemben is alulmaradó magyar csapatnak, amely a papírforma alapján a vasárnapi zárókörben várhatóan simán legyőzi a horvátokat és csoportja harmadik helyén végez, hétfőn a negyeddöntőbe jutásért is medencébe kell ugrania.
A csoport állása: 1. (már negyeddöntős) Hollandia 6 pont (38-16), 2. (már negyeddöntős) Görögország 6 (39-20), 3. Magyarország 0 (22-28), 4. Horvátország 0 (14-49)
A szombati találkozón a holland válogatott komoly bírói támogatással gyorsan 5-1-es előnybe került, és bár a magyarok többször is egy gólra felzárkóztak, egyenlíteni nem tudtak. A végeredmény 14-11 lett oda.

Írta a HVG

A Sport: Második Eb-meccsén is kikapott az olimpiai kvótáért küzdő női vízilabda-válogatott bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.