Sport: Megint kirúgták José Mourinhót

A 61. születésnapját jövő pénteken ünneplő José Mourinho 2021 májusában érkezett a csapathoz, Paulo Fonsecát váltotta a kispadon. Egy évvel később Konferencia-ligát nyert a fővárosi csapattal, tavaly pedig az Európa-liga budapesti döntőjébe vezette a klubját, ahol végül tizenegyesekkel maradtak alul a Sevilla ellen. Mourinho a Roma történetének 60. vezetőedzője volt, utódjáról a klub későbbre ígért tájékoztatást. Az olasz sajtóban már elindultak a találgatások, ki válthatja a portugál edzőt. A római szurkolók egyértelműen Daniele De Rossinak örülnének a legjobban, de felmerült az idősebb De Rossi, Alberto neve, valamint Bruno Contié is, aki korábban már ült a Roma kispadján.

Elbocsátotta az AS Roma José Mourinhót, valamint a teljes szakmai stábját, a döntés azonnali hatályú. Mindez nem meglepő annak fényében, hogy a római csapat csupán a kilencedik helyen áll a Serie A tabelláján, miután a legutóbbi fordulóban 3–1-es vereséget szenvedett az AC Milantól, négy nappal korábban pedig a városi rivális Lazio ütötte ki őket az Olasz Kupából.
José Mourinho edzői pályafutása során számos trófeát nyert, többek között bajnok volt Portugáliában, Angliában, Olaszországban és Spanyolországban, emellett Bajnokok Ligáját nyert a Portóval és az Interrel. Az utóbbi tíz éve azonban elég kaotikusra sikeredett, ugyanis a Chelsea-től, a Manchester Unitedtől, a Tottenhamtől és a Real Madridtól is idő előtt kellett távoznia.

Az AS Roma azonnali hatállyal felbontotta a portugál vezetőedző szerződését.

A hírről elsőként beszámoló transzferguru, Fabrizio Romano idézte a fővárosi klub elnökének szavait, aki minden jót kívánt a portugál trénernek. Mourinho kirúgását a Roma hivatalos honlapján is megerősítette.

Írta a HVG

A Sport: Megint kirúgták José Mourinhót bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.