Sport: Tizenkét csapat száll harcba a 2024-es foci-Eb utolsó három helyéért – íme a párosítások

Az A divíziós ágat viszont fel kellett tölteni: az egyik csapat a D divíziót megnyerő Észtország, míg a másik a másodosztályt jelentő B divízióból a sorsolás eredményeként Finnország lett. A pótselejtező elődöntőjében a lengyelek az észteket, Wales pedig a finneket fogadja, a finálét pedig a Wales–Finnország elődöntős párharc továbbjutójának otthonában rendezik majd.

A Nemzetek Ligája élvonalából csak Lengyelország és Wales nem jutott ki egyenes úton a kontinenstornára.

Az Európa-bajnokság pótselejtezőjének nyoni sorsolásán kialakultak a párosítások és az is, hogy az egyes ágak döntőinek melyik ország nemzeti együttese lesz majd a házigazdája.
A pótselejtező három ágának elődöntőire március 21-én kerül sor, míg a három finálét, melyeken gazdára talál az utolsó három kiadó Eb-hely, március 26-án rendezik.
A selejtezősorozatból húsz válogatott – köztük a magyar – csatlakozott a házigazda Németországhoz. Arról, hogy a magyar válogatott milyen ellenfeleket kaphat az Európa-bajnokságon, itt írtunk bővebben:
Az NL harmadosztályából a török és a szlovák csapat vívta ki egyenes úton a részvételt, előbbi csoportgyőztes volt, így legjobb csoportmásodikként Luxemburg csatlakozhatott a másik három első helyezetthez, a párosítást pedig nem is kellett kisorsolni: Grúzia Luxemburgot, Görögország pedig Kazahsztánt látja vendégül az elődöntőben, a döntőt pedig majd a grúz–kazah összecsapás továbbjutójának otthonában rendezik.
A második vonal négy csoportgyőztese közül Izrael és Bosznia-Hercegovina nem kvalifikálta magát, hozzájuk Izland és Ukrajna csatlakozott, előbbi az izraeliekkel, utóbbi pedig a bosnyákokkal játssza majd a pótselejtezős elődöntőt idegenben. A sorsolás szerint a finálét a bosnyák–ukrán párharc továbbjutójának pályaválasztása mellett rendezik.
A pótselejtezőn résztvevőinek névsora a selejtezősorozat végeztével, a Nemzetek Ligája (NL) előző idényében elért eredmények alapján állt fel. Az NL élvonalát jelentő 16 válogatott közül mindössze Lengyelország és Wales nem jutott ki egyenes úton a kontinensviadalra, így ez a két gárda pótselejtezőn javíthat.

Írta a HVG

A Sport: Tizenkét csapat száll harcba a 2024-es foci-Eb utolsó három helyéért – íme a párosítások bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.