Sport: Váratlan fordulat: új helyszínen, új időpontban, zárt kapuk mögött lesz a magyar válogatott bulgáriai Eb-selejtezője

A magyarok 14 ponttal az élen állnak a G csoportban. A szerbeknek 13, a montenegróiaknak 8, a litvánoknak 6, a bolgároknak 2 pontjuk van. A szerbek és a litvánok már csak egy meccset játszanak, a magyarok a bolgárok után a montenegróiakkal csapnak össze jövő vasárnap a Puskás Arénában.

Mint írják, a BFU azért kezdeményezte, hogy a meccset Szófia helyett Plovdivban és az eredetileg meghirdetett – magyar idő szerinti – 20.45 helyett 18 órás kezdéssel rendezhesse meg, mert a bolgár rendőrség a találkozó eredeti időpontjában, nézők előtti szervezéséhez nem járult hozzá. Az UEFA a rendkívüli körülményekre tekintettel a találkozó zárt kapuk mögötti rendezését elfogadta.
A mérkőzést az eredeti elképzelés szerint is Plovdivban rendezték volna, de szeptember 26-án bejelentették, hogy a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadion lesz a helyszín. Most ez módosult ismét.
A bolgár labdarúgó-szövetség (BFU) biztonsági okokra hivatkozva megváltoztatta a november 16-i Bulgária–Magyarország Eb-selejtező helyszínét, időpontját, illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba – közölte az MLSZ.
Az MLSZ „sajnálattal értesült a változásról, és arról tájékoztatja a mérkőzésre jegyet vásárolt szurkolókat, hogy a belépők árát természetesen visszatéríti”. A jegytulajdonosokat a szövetség hamarosan e-mailben keresi meg.
A bolgár rendőrség szerint nem lenne biztonságos nézők előtt megrendezni a találkozót.

Írta a HVG