Sport: Vízilabda Eb: Kikaptak a magyarok a címvédő horvátoktól az elődöntőben

A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-8-ra kikapott vasárnap a házigazda és címvédő horvát csapattól az Európa-bajnokság zágrábi elődöntőjében. A világbajnok, ezzel olimpiai kvótás magyar együttes javarészt fiatal tehetségekkel szerepel a kontinensviadalon, így már az meglepetés volt, hogy csoportelsőként rögtön a nyolc közé jutott, ahol aztán az olimpiai bajnok szerbeket búcsúztatta ötméteresekkel.

A legutóbbi Eb-n második magyarok a keddi zárónapon 16.30-tól a csoportkörben legyőzött olaszokkal találkoznak a bronzmérkőzésen. A horvát-spanyol finálé pedig nemcsak az Európa-bajnoki címről, hanem az ötkarikás indulási jogról is dönt majd.
A 2022-es, spliti finálé „visszavágóján” már nem sikerült újabb bravúrt elérni, a hazaiak végig vezetve diadalmaskodtak. Sikerével a házigazda sorozatban hatodszor játszhat finálét Eb-n. Az együttes hazai medencében korábban mindkét alkalommal aranyérmet szerzett.

11-8-as sikerével a horvát házigazda sorozatban hatodszor játszhat finálét Eb-n.

Írta a HVG

A Sport: Vízilabda Eb: Kikaptak a magyarok a címvédő horvátoktól az elődöntőben bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.