Ten Hag: “Sancho karrierje a Manchester Unitednál nem volt sikeres”

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United menedzsere, Erik ten Hag őszintén beszélt kölcsönbe távozó játékosa, Jadon Sancho teljesítményéről.

 (Photo by Alex Grimm/Getty Images)

A Manchester United menedzsere, Erik Ten Hag szerint Jadon Sanchónak “végig problémái voltak” a csapatnál, mindezt azután, hogy a támadó kölcsönbe került a Borussia Dortmundhoz.

A 23 éves Sancho 2021 júliusában hagyta el a  német együttest, ahová most a szezon hátralévő részére visszatért, miután összeveszett Ten Haggal. Az angol válogatott játékost gyakorlatilag száműzte a holland szakember az első csapatból azért, mert nem kért bocsánatot a menedzserétől egy kijelentése után, miszerint ten Hag “már régóta bűnbaknak tartja őt a csapatnál”. Utoljára augusztus 26-án játszott a Unitedben a Nottingham Forest elleni győzelem alkalmával.

Ten Hag úgy látja, hogy Sancho pályafutása az Old Traffordon a 85 millió eurós átigazolását követően “nem volt sikeres”, de sok szerencsét kívánt neki a Bundesligában.

“Szóval miután leigazolták, már akkor voltak problémái, egy évvel azelőtt, hogy idejöttem volna”

– mondta a holland a Sky Sportsnak.

“Ezek a problémák végig fennálltak, így megállapítható, hogy a Manchester Unitednél töltött ideje eddig nem volt sikeres. Most pedig visszamegy a Borussia Dortmundhoz, úgyhogy sok szerencsét kívánok neki. Remélem, mindannyian reméljük, hogy jól érzi majd ott magát és sikeres lesz. Ismétlem, meglátjuk, mi fog történni.”

Arra a kérdésre, hogy másképp alakultak volna-e a dolgok, ha bocsánatot kért volna az őt kritizáló közösségi média posztért, Ten Hag azt mondta:

“Ezt már korábban is elmondtuk, és nem akarok minden alkalommal visszatérni ehhez. Tudta, hogy mit kell tennie, és ezt világossá tettük. Az is egyértelmű és nyilvánvaló volt, hogy a teljesítményével is voltak problémák, úgyhogy ejtsük a témát. A Dortmundba ment, és sok szerencsét kívánunk neki”.

Sancho szombat este másodszor debütált új klubjában, és csereként beállva egy gólpasszt is adott a Darmstadt ellen.

fociclub

A Ten Hag: “Sancho karrierje a Manchester Unitednál nem volt sikeres” bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.