Suárez hamarosan aláír az új csapatához – sajtóhír

A korábbi várakozásoknak megfelelően a brazil Grémiótól távozó veterán uruguayi csillag hamarosan aláírhat új csapatához…

(Photo by Pedro H. Tesch/Getty Images)

Gastón Edul információi szeirnt a Grémiótól távozó Luis Suárez rövidesen aláírhatja a 2024-től érvényes szerződését az MLS-ben szereplő Inter Miami csapatával, ugyanis a veterán támadó a felkészülési időszak kezdetétől új csapatával szeretne készülni.

A 36 éves uruguayi támadó a 2023-as Gaúcho-bajnokságban 12 mérkőzésen hét góllal segítette állami bajnoki címhez csapatát, míg a jelenleg is zajló országos bajnoki kiírásban 33 mérkőzés alatt 17 gólt és 11 gólpasszt jegyzett.

Suárez a 2006 és 2022 között zajló európai karrierje során a Groningen, az AFC Ajax, a Liverpool, a Barcelona és az Atlético Madrid csapataiban szerepelt, tavaly ősszel tért vissza a dél-amerikai kontinensre nevelőcsapatához, az uruguayi Nacionalhoz. A veterán 16 meccsen nyolc gólt szerzett a montevideóiaknál, miközben bajnoki címhez segítette csapatát, így a kilencedik elsőségét szerezte karrierje során a negyedik különböző csapatával.

Suárez a leendő csapatánál újra együtt futballozhat egykori barcelonai játszótársaival, Lionel MessivelSergio Busquets-cel és Jordi Albával.

fociclub

A Suárez hamarosan aláír az új csapatához – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.