Szalontay Sándor a 13. helyen végzett Kanadában sprintben

A Párizsi Olimpia utolsó kvalifikációs Nemzetek Kupája viadalon a kanadai Miltonban Szalontay Sándor az olimpiai kijutásért küzdött, ahol az összes kiemelt és neves sprinter (mindösszesen 40 fő) tiszteletét tette mind az öt kontinensről.  Mellette Drijver Bertold szerepelt még Omniumban. Felvezető versenyként Szalontay szombaton a keirinben 25. lett.

A vasárnapi sprint az olimpiai kvalifikáció szempontjából volt kulcsfontosságú, a kvalifikációban Szalontay egy 9.747 másodperces időt repesztett és a 13. pozícióban lépett tovább. A 16 közé jutásért egy nagyon taktikus és érett futamban múlta felül a hazai pályán versenyző kanadai Dodyk-ot.

A nyolcaddöntőben aztán a később dobogós Nicholas PAUL várt rá, aki túl erősnek bizonyult és kiesett. 13. helyével Szalontay a nemzetek rangsorában 10. pozícióban értékes olimpiai kvalifikációs pontokat szerzett.

A párizsi részvételbe beszámító kvalifikációs időszak utolsó Nemzetek Kupája Magyarország a 16. helyen (RESERVE2 – második tartalék) pozícióban zárt és jelen helyzetben sajnos nincsen kinn az Olimpián.

Drijver Bertold omniumban állt rajthoz, mind a négy számban a mezőny hátsó felében zárt és miután a kvalifikációból a döntőbe jutott, a 21. pozícióban fejezte be a versenyt.

A szövetség által delegált sport menedzser Steiner György – aki az elmúlt öt évben és immáron a második olimpiai ciklusban segítette Sanyi munkáját  – az alábbiak szerint értékelt: “Öt éve dolgozom Sanyival és elértünk oda, hogy mindenki ismeri és elismeri a világon karrierjét. A jelenlegi magyar csúcs 9,561 mp 200 méteren még mindig a 12. legjobb idő a világon! Május 6-án lesz végleges az elnyert kvóták száma és kiderül, hogy ez elég lehet-e arra, hogy ez a sok munka Sanyi részéről, az ismertség és a sport menedzsment oldalon elvégzett sport diplomáciai munkám a visszalépések, visszamondások miatt elég lesz-e a kvóták konfirmációi során arra, hogy mégis kijutthassunk Párizsba.”

EREDMÉNY

Magyar Kerékpáros Szövetség