Szarka Tünde az ETU parataekwondo bizottságában

Az Európai Taekwondo Szövetség (ETU) beválasztotta a magyar szakembert a parataekwondo bizottságába. A megbízatás a 2025-ös ETU közgyűlésig szól.

“A taekwondo mindenkié” – nyilatkozta az ETU levelének kézhezvétele után Szarka Tünde -, a parataekwondo pedig ennek a megvalósulását lehetővé teszi a különböző sportkategóriákon keresztül. Tünde a nemzetközi taekwondo társadalom újabb elismerését zsebelhette be azzal, hogy a kontinentális szövetség is számít szaktudására.

– Az elmúlt években rengeteget fejlődött a parataekwondo és vele együtt a klasszifikációs folyamat. Nagyon várom, hogy az ez idő alatt szerzett ismereteket másokkal megosztva még magasabb szintre emeljük a sportág ezen szegmensét. Nagyon boldog vagyok, mert a legjobb kollégákkal dolgozhatok majd Európában is. Miután az értelmileg érintettek és az autizmus spektrumon élő személyek is részesei már a parataekwondo családnak, olyan tág közösséget szólít meg parasportágunk, mint semelyik másik – mondta a kinevezést követően Szarka Tünde – Az autizmus nemzetközi kutatócsoport vezetőjeként az új P23-as formagyakorlat osztály rendkívül közel áll hozzám, a kutatást a sportolók és klasszifikációs lehetőségeik tekintetében az összeállt szakembercsoporttal tovább folytatom.

A hazai parataekwondo válogatottat alapítóként vezető Szarka Tünde bő négy éve szerezte meg a nemzetközi technikai klasszifikátor minősítést és kezdett ezen a területen is dolgozni. Azóta egyre több rangos nemzetközi versenyen dolgozott és idehaza is elismerték már munkásságát. Legutóbb a Taekwondo Világszövetség kérte fel, hogy legyen a Parataekwondo Klasszifikációs Bizottságának alelnöke.

Taekwondo Szövetség