Sztárfocistákat akar az olimpiára Macron, a kluboknál lobbizik

Többek között a Real Madridnál szeretné elérni, hogy engedjék el az olimpiára a legjobb játékosaikat.

Nem szeretné Emmanuel Macron francia elnök, ha a legnagyobb sztárok távolmaradnának a párizsi olimpia futballversenyéről, ezért klubjaiknál lobbizik, hogy engedjék el őket a megmérettetésre – erről az elnök az RMC francia csatornának beszélt. Macron elmondta, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy az európai klubok elengedjék legjobb játékosaikat.

A riporter kérdésére azt is megerősítette, hogy elsősorban a Real Madridra gondolt. A madridi csapatnál játszik több olyan játékos is, akik a francia csapat színeiben vehetnének részt az olimpián, például Eduardo Camavinga, de a hírek szerint ide igazolhat a francia foci legnagyobb sztárja, Kylian Mbappé is.

1992 óta az olimpiai futballtornákon 23 év alatti játékosok vehetnek csak részt, 1996 óta azonban a csapatoknak lehetősége van három “túlkoros” játékos szerepeltetésére is, így játszhatna a 25 éves Mbappé is. Az olimpia ugyanakkor kevésbé fontos helyet foglal a futball versenynaptárában, mint például a kézilabda vagy a kosárlabda esetében, a kluboknak pedig nem kötelező elengedniük játékosaikat.

További nehézséget az jelent, hogy ezen a nyáron Európa-bajnokságot is rendeznek, amely július 14-ig tart, az olimpia labdarúgótornája pedig mindössze 10 nappal később kezdődik, így egy játékosnak szinte a teljes előszezonját be kell áldoznia, ha szeretne mindkét versenyen részt venni.

Írta a HVG

A Sztárfocistákat akar az olimpiára Macron, a kluboknál lobbizik bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.