Még mindig új edzőt keres a San Lorenzo

Csaknem két év után menesztette vezetőedzőjét a San Lorenzo csapata, miután az együttes hosszabb ideje hullámvölgyben volt…

(Photo by Franklin Jacome/Agencia Press South/Getty Images)

A San Lorenzo együttese közel két évvel a kinevezése után szerződést bontott a csapatot irányító vezetőedzővel, Rubén Insúával.

Azok után, hogy a San Lorenzo a Libertadores-kupa új kiírásában az első két mérkőzés alatt csak egy pontot szerzett, illetve konkrétan az ecuadori Independiente del Valle elleni, 2-0-s vereség után döntöttek Insúa vezetőedző leváltása mellett.

A 62 esztendős tréner 2022 májusa óta 99 mérkőzésen vezette a Ciclónt, amely a kezei alatt 37 mérkőzést nyert meg és 20-at vesztett el 42 döntetlen mellett.

A San Lorenzo a tavalyi hagyományos argentin bajnoki kiírásban még az előkelő harmadik helyen végzett, azonban a Copa de la Liga Profesional előző, 2023-as kiírásában nem jutott be a rájátszásba, és a jelenleg zajló felvonásban sem fog, mivel már behozhatatlan hátránya van. A San Lorenzo az aktuálisan futó idényben az leső 13 meccsen mindössze 15 pontot szerzett, és miután csak három mérkőzést nyert meg, a hosszabb ideje tartó hullámvölgyből nem találták a kiutat, így a vezetőség a kenyértörés mellett döntött.

Insúa korábban számtan dél-amerikai csapat kispadján fordult meg: a teljesség igénye nélkül az ecuadori Barcelona SC, a kolumbiai Deportivo Cali, a perui Binacional és a bolíviai Bolívar edzője is volt, Argentínában a mostani munkája előtt a Talleres Córdoba kispadján tevékenykedett 2008-ban. Emellett igazi klublegenda az egykori 15-szörös bajnoknál, hiszen 1978 és 1985 között több mint 200 tétmeccset játszott a klub színeiben, 2002-2003 táján pedig már edzőként is irányította az együttest. Sőt, 2002-ben az ő segítségével nyerték meg az akkor újonnan életre hívott Copa Sudamericana első kiírását.

A San Lorenzo irányítását átmenetileg a klub egykori játékosa, Leandro Romagnoli vette át, aki a Copa de la Liga Profesional utolsó fordulójában gól nélküli döntetlenhez vezette az együttest a Central Córdoba ellen.

A dél-amerikai sajtóbeszámolók szerint a legutóbb az LDU Quitót irányító és vele Copa Sudamericanát nyerő Luis Zubeldía éppúgy visszautasította a Buenos Aires-i klub megkeresését, mint a brazil Cruzeirótól frissen menesztett Nicolás Larcamón. Bár az edzőkeresés tovább zajlik, akár ez is elképzelhető, hogy Romagnoli kapja meg a bizalmat, a megbízott edző nyitott a lehetőségre:

“Egy álom vált valóra azzal, hogy irányíthatom az első csapatot, alig vártam ezt a lehetőséget. A magam részéről készen állok arra, hogy folytassam a munkát, ha úgy alakul” – fogalmazott a Central Córdoba elleni 0-0-s döntetlen után.

A 43 éves szakember aktív játékosként pályafutása jelentős részében a Ciclónt erősítette, 1998 és 2004, valamint 2009 és 2018 között volt a csapat játékosa, tagja volt a 2014-es Libertadores-kupa-győztes csapatnak. Romagnoli a visszavonulása után a klub utánpótlásában vállalt szerepet, évek óta a tartalékokat irányította és időnként beugrott az első csapat kispadjára is.

Az egykori 15-szörös argentin bajnok és 2014-es Libertadores-kupa-győztes csapat az elmúlt években hullámzóan teljesített, és bár Insúával kezdetben működött a kémia, most ismét új edzőt kell keresniük, aki helyes irányba terelheti a csapat szekerét.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Még mindig új edzőt keres a San Lorenzo bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.