Tetszik a budapesti vb-futam pályája a sztárversenyzőknek

MH/MTI
2024. január 28. vasárnap. 13:22
Frissítve: 2024. január 28. 13:34

Az esemény hivatalos honlapján olvasható nyilatkozatok szerint a negyedik vb-címére hajtó Bolt a héten, Budapesten bemutatott pályarajz alapján úgy vélte, jobb, hogy a szervezők nem zsúfolták tele akadályokkal a pályát.

„Az volt az első gondolatom a pályával kapcsolatban, hogy ez elég jó lesz! Letisztult, ami jó, de így is van elég akadály, a kanyarokban viszont nincs sok, ami mindig jó hír. Szerintem nem tesz jót a versenynek, amikor túl sok az akadály vagy minden kanyarban van valami. Úgyhogy összességében ez a pálya elég menő lett” – idézte a Superenduro.hu weboldal az összetettben élen álló Billy Boltot.

A közönséget mindig látványos motorozással szórakoztató versenyző hozzátette, legfőbb célja Budapesten az, hogy megtartsa az első helyet az összetettben.

„Szép emlékeim vannak Magyarországról, hiszen az elmúlt két évben győztem, a pálya is mindig jó, a közönség remek, az emberek pedig nagyon barátságosak” – mondta Bolt, aki sérüléssel bajlódik, nincs is százszázalékos állapotban, ennek ellenére jó eredményt akar elérni a magyar fővárosban.

Honfitársának és egyik legnagyobb riválisának, Walkernek az a célja, hogy megszorongassa Boltot az MVM Dome-ban.

„A tervek alapján tetszik a pálya, izgatottan várom, hogy motorozhassak rajta. Nincs sok akadály, négy különböző nyomvonal is van, így jól lehet majd rajta versenyezni, úgyhogy minden rendben lesz” – nyilatkozta Walker.

A 2016-ban junior világbajnok, kétszeres hard enduro vb-győztes Lettenbichler szerint a tervek alapján jó ritmusúnak tűnik a magyarországi pálya.

„Izgatottan térek vissza Budapestre, a superenduro junior világbajnokság idején versenyeztem ott, azóta eltelt pár év, de várom a visszatérést. A magyar szurkolók nagyon lelkesek, úgyhogy remek hangulat lesz, nagyszerű show-val” – mondta a német motoros.

A Superenduro a motorversenyzés egyik látványos formája, gyakorlatilag az enduro, a motokrossz és a triál ötvözete. Az edzéseken az idő ellen küzdenek a motorosok, a futamokon viszont már egymással csapnak össze a különböző szekciókra osztott, akadályokkal, ugratókkal, ügyességi elemekkel nehezített pályán.

Az eseményen Szőke Márk a legmagasabb, úgynevezett prestige kategóriában indul, Liszka Roland pedig a junior világbajnoki mezőny tagja lesz.

A rendezvényre jegyeket a Superenduro.hu honlapon és az Eventim hálózatában még válthatnak az érdeklődők.

Írta a Magyar Hírlap