Többszörös siker az Eb-n

A magyar csapat és  Pigniczki Fanni is jól szerepelt az rg Eb-n, ráadásul az egyénileg elért kimagasló eredmény egy új utat is nyitott az olimpiai kvalifikációhoz.

Magyarország a bravúros, 10. helyet szerezte meg a bakui ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság csapatversenyében, Pigniczki Fanni pedig egyénileg ért el kimagasló eredményt, amellyel egy újabb utat is nyitott az olimpiai kvalifikációhoz.
A bakui felnőtt és junior ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon ismét kiválóan teljesített a magyar válogatott, a felnőtt egyéni és a junior együttes kéziszercsapat eredményeinek összesítéssel számított csapatversenyében Magyarország a 10. lett. A viadalnak nagy tétje volt, hiszen ez a verseny egyben a 2020-as Eb-kvalifikációért is zajlott. A jövő évi kijevi kontinensviadalra, az úgynevezett TOP Eb-re ugyanis csak az első 24 rg-s kvalifikálta országát. Az MTK Budapest sportolója, Pigniczki Fanni az egész viadalon fegyelmezett, jó teljesítményt nyújtott, és három 18 pont feletti gyakorlatot mutatott be. Remek teljesítményének köszönhetően a 18. helyen végzett, így Magyarország indíthat versenyzőt jövőre Kijevben. Tartóczky Zsuzsa, az MRGSZ főtitkárának tájékoztatása szerint ezzel a magyar ritmikus gimnasztika még egy további esélyt kapott az olimpiai kvalifikáció megszerzésére, hiszen olimpiai kvótát az idei világbajnokságon, a jövő évi Világkupa-sorozaton, továbbá a 2020-as TOP Eb-n lehet szerezni.

Deutsch-Lazsányi Erika, MRGSZ Technikai Bizottságának elnöke: Összességében elmondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok a lányokkal. Három kitűzött célunk volt a megmérettetés előtt. Az első, hogy az úgynevezett team versenyben bekerüljünk a legjobb 12 közé. Ez sikerült, hiszen tizedikként zártuk a viadalt. A második, hogy Pigniczki Fanni a legjobb 24-be jusson. Itt ki kell emelnem, hogy rettentően büszke vagyok rá, hiszen nagyon kiegyensúlyozott, koncentrált formát hozott az egész Eb alatt, ennek pedig meglett az eredménye, hiszen a 18. helyen zárt. A harmadik pedig a junior együttes kéziszercsapat, hiszen a lányok remekül kezdték a szezont, éremesélyesként érkeztek Bakuba. Végül hibáztak, de emiatt nem lehet rájuk haragudni. Két hónap múlva világbajnokság, ott bizonyíthatják rátermettségüket. Mindent egybe véve boldogan jött haza a magyar csapat a bakui Eb-ről.

Pigniczki Fanni: Ez a mostani Eb egy nagyon nehéz verseny volt, mert egy kivételesen erős mezőny jött össze Bakuban, ezzel együtt úgy érzem, sikerült helytállnom. Jó volt a felkészülés, fizikai és mentális értelemben. Ez utóbbi különösen lényeges volt, igyekeztem nagyon koncentráltan, összpontosítva versenyezni. Boldog vagyok a  három 18 pont fölötti gyakorlatom miatt. Amit külön kiemelnék, az a buzogány, ugyanis életemben most először sikerült 18 pont fölé mennem.

The post Többszörös siker az Eb-n appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .