Torna: Kardos a hétvége legjobbja

A szerenkénti döntők második napjával befejeződött a tornászok idei győri Mesterfokú bajnoksága, ahol minden szeren más lett a mester. A férfiaknál Boncsér Krisztián ugráson, Kardos Botond korláton, Vecsernyés Dávid pedig nyújtón diadalmaskodott. A nőknél Kovács Zsófia gerendán, Böczögő Dorina pedig talajon bizonyult a legjobbnak.

A hölgyeknél két szeren, gerendán és talajon rendeztek finálét a győri Olimpiai Sportparkban a Mesterfokú bajnokság szerenkénti döntőinek második, zárónapján. Gerendán az Eb-ezüstérmes Kovács Zsófia (13.550) nyert, így a dunaújvárosi versenyző lett a hétvége legeredményesebb női tornásza, hiszen egyéni összetettben és felemáskorláton is győzött, talajon pedig ezüstérmes lett. A születésnapját vasárnap ünneplő, békéscsabai Makra Noémi (13.000)  gerendán a második helyen végzett, a bronzérem a hazaiak kiválósága, Fehér Nóra (12.850) nyakába került. Talajon az MTK Budapest kétszeres olimpikonja, Böczögő Dorina (13.000) lett az aranyérmes, és mivel szombaton ugráson is első lett, második mesteri címét gyűjtötte be a hétvégén. Talajon másodikként Kovács Zsófia (Dunaferr SE; 12.750), a harmadikként pedig Székely Zója (Postás SE; 12.350) zárt.

A férfiaknál három szeren hirdettek mestert. Ugráson Boncsér Krisztián (13.600) nem talált legyőzőre, ezzel az FTC-Telekom legjobbja előző napi talajaranya után duplázni tudott. Ugráson Földes Márton (BHSE; 13.100) állhatott a dobogó második, míg Kardos Botond (Győri AC; 12.950) a harmadikra. Korláton Kardos újabb első hellyel gazdagodott, így a győriek sportolója lett a legeredményesebb férfi tornász, ennek köszönhetően megkapta a Csányi Rajmund-díjat. A négy első pozíció mellett (egyéni összetett, korlát, gyűrű, lólengés), két második (talaj, nyújtó) és egy harmadik (ugrás) helyezéssel gazdagodott. Nyújtón az Eb-bronzérmes Vecsernyés Dávid (BHSE; 13.400) győzött, Kardos Botond (Győri AC; 13.200) ezüstérmet, klubtársa, az utánpótlás korú Mészáros Krisztofer (12.000) bronzérmet szerzett.

A felnőttek számára ezzel véget ért az idei hazai versenyszezon, már csak Vecsernyés Dávidra vár egy megmérettetés, aki kedden indul a cottbusi Világkupára.

Böczögő Dorina: Örülök az eredményeimnek, jó hétvégét zártam. Összességében elértem azokat a célokat, amelyeket kitűztem magam elé. A talaj első helynek örülök, de fontosabb, hogy tiszta gyakorlatot tudtam bemutatni.

Kovács Zsófia: Eredményes versenyen vagyunk túl. A saját teljesítményemmel elégedett vagyok, ugráson nem döntőztem, de talajon második lettem, gerendán és felemáskorláton pedig nyerni tudtam. Jó hétvége volt!

Boncsér Krisztián: Nagyon fáradt vagyok, hiszen egy hosszú év volt, sok nemzetközi megmérettetéssel és hazai viadalokkal, ráadásul itt is elég erős mezőny jött össze. Azt az elvárást tűztem ki magam elé, hogy talajon és ugráson nyerjek. Ezeket sikerült is véghez vinnem, ennek nagyon örülök.

Kardos Botond: Jól éreztem magam. Igyekeztem minél lazábban, könnyedén tornázni, hiszen ez volt számomra az év utolsó versenye. Jó hétvégét zártam, sikerült nyernem lovon, gyűrűn, korláton, e mellett második lettem talajon, nyújtón, bronzérmet pedig ugráson szereztem. Külön öröm számomra, hogy a Csányi Rajmund-díjat is én kaptam.

Vecsernyés Dávid: Egy rendkívül nehéz, ám kiemelkedően eredményes évet zártam, büszke vagyok az egész éves teljesítményemre. A Mesterfokú bajnokságon három szeren indultam, leginkább a nyújtón szerzett aranyéremnek örülök, ahol jól sikerült a gyakorlatom.

Eredmények, Mesterfokú bajnokság, szerenkénti döntők, 2. nap:

Nők, Gerenda:
1. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 13.550 pont; edző: Trenka János
2. Makra Noémi (TC Békéscsaba) 13.000
3. Fehér Nóra (Győri AC) 12.850

Nők, Talaj:
1. Böczögő Dorina (MTK Budapest) 13.000 pont; edző: Draskóczy Imre
2. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 12.750
3. Székely Zója (Postás SE) 12.350

Férfi, Ugrás:
1. Boncsér Krisztián (FTC-Telekom) 13.600 pont; edző: Kerekes Zsombor
2. Földes Márton (BHSE) 13.100
3. Kardos Botond (Győri AC); 12.950

Férfi, Korlát:
1. Kardos Botond (Győri AC) 13.800 pont; edző: Reszeli Péter
2. Vecsernyés Dávid (BHSE) 13.300
3. Babos Ádám (FTC-Telekom) 13.000

Férfi, Nyújtó:
1. Vecsernyés Dávid (BHSE) 13.400 pont; edző: Kelemen Zoltán
2. Kardos Botond (Győri AC) 13.200
3. Mészáros Krisztofer (Győri AC) 12.000

The post Torna: Kardos a hétvége legjobbja appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .