Varga Zsolt: mindenki hatalmas lépést tett előre egyénileg és csapatilag is

MH/MTI
2024. január 8. hétfő. 23:02
Frissítve: 2024. január 8. 23:12

A világbajnok és így olimpiai kvótás magyar együttes javarészt fiatal tehetségekkel szerepel a kontinensviadalon, ezért ilyen arányú sikere különösen nagy meglepetés volt az eddig százszázalékos és olimpiai indulásért küzdő rivális ellen. A magyaroknak legalább öttel kellett győzniük a csoportelsőséghez, minden más eredmény a harmadik helyet jelentette volna, amivel csütörtökön játszani kellett volna a negyeddöntőért.

Az Eb-ezüstérmes magyarok két győzelemmel és egy kudarccal végeztek a B csoport élén az olaszok, a görögök és a georgiaiak előtt. Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese a pénteki negyeddöntőben a szerb-francia párharc nyertesével találkozik majd.

„Elképesztően büszke vagyok a csapatomra. Szerintem óriási szívvel, rendkívüli energiával és fegyelmezettséggel játszotta végig a mérkőzést. Bíztam benne, hogy a játékunk lépésről lépésre tud fejlődni, de talán ez nem volt benne a pakliban. Ma mindenki hatalmas lépést tett előre egyénileg és csapatilag is, fantasztikus teljesítményt nyújtottak a fiúk. A végén kellett egy kis szerencse is, hogy oda pattant a labda, ahova kellett” – mondta az M4 Sport helyszíni stábjának a magyar szakvezető.

Írta a Magyar Hírlap