Visszavonul a bolíviai válogatott brazil származású gólrekordere – HIVATALOS

A brazil élvonalbeli Cruzeiróhoz nemrégiben határozott időre visszatérő rutinos csatár bejelentette, hogy az állami bajnokság döntője után befejezi pályafutását…

(Photo by Ernesto Ryan/Getty Images)

A Cruzeiro csapatához két hete az aktuálisan zajló Mineiro-bajnokság végéig leszerződő klublegenda, Marcelo Moreno bejelentette, hogy a torna után befejezi pályafutását.

“Óriási hálával tartozom ezért a klubnak, és nagyon boldog vagyok, hogy lehetőségem van itt lezárni a pályafutásomat.”

A brazil származású, ám bolíviai válogatott támadó annak idején 2007 és 2008, 2014 és 2015, valamint 2020 és 2021 között erősítette a Belo Horizonte-i együttest. Moreno ezen megszakítások alatt 2014-ben országos bajnokságot, további két alkalommal regionális bajnokságot nyert a csapattal, miközben 122 mérkőzésen 43-szor volt eredményes a “rókák” mezében.

A 36 éves veterán csatár hosszú pályafutása alatt a Cruzeirón kívül olyan brazil csapatoknál fordult meg, mint a Flamengo vagy a Grémio, de játszott Európában az angol Wigan Athletic vagy a német Werder Bremen alkalmazásában, kipróbálta magát több kínai csapat színeiben, míg a dél-amerikai kontinenst tekintve megfordult Bolíviában, Paraguayban és Ecuadorban is.

Moreno annak idején korosztályos szinten még a brazil válogatott mezét viselte, majd a felnőttek közt már szülőhazáját Bolíviát képviselte. 2007 és 2023 között 108 mérkőzésen 31 gólt lőtt a La Verde színeiben, miközben a magaslati válogatott emblematikus figurája és gólrekordere lett.

A Cruzeiro a Mineiro-bajnokság döntőjét az Atlético Mineiro ellen vívja, az első mérkőzést szombaton rendezik.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Visszavonul a bolíviai válogatott brazil származású gólrekordere – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.