Vitorlás vb: Érdi Mária kilencedikként jutott az éremfutamba

MH/MTI
2024. január 10. szerda. 0:15

A Mar del Platán címvédőként versenyző magyar vitorlázó a hazai szövetség weboldalának beszámolója alapján a keddi első futamban a 16. helyen zárt, majd a másodikban saját bevallása szerint nem vitorlázott jól, és végül a 24. pozícióban végzett. Az előző kettőhöz hasonlóan változó, bizonytalan szelekben rendezett harmadik futamban hatodik volt, amikor csavarok lazultak meg a hajóján, emiatt fel kellett adnia a küzdelmet.

„Méltányossági kérelmet nyújtottunk be, a tárgyalásra megidézték a hajók szállítóját is, akitől mindenki bérelte az eszközt. Ő nem tagadta, hogy kiderült még a világbajnokság előtt a hajók típushibája, mindegyikben kicserélték ezt a két csavart, kivéve éppen az enyémben” – idézte az M4 Sport – Az év sportolója gálán hétfő este az év női sportolójának választott Érdit a hunsail.hu.

Az MVM SE hajósa elmondta, így ugyan kilencedikként ott van a döntőben, de ha az utolsó, végül feladott futamban hatodikként befut, akkor ötödikként került volna az éremfutamba és lett volna esélye akár a dobogós helyezésre is.

A női egyszemélyes olimpiai hajóosztály világbajnokságán 46 ország 102 sportolója indult. Ott van a mezőnyben a hajóosztály négy világbajnoka és legutóbbi két olimpiai bajnoka is.

Írta a Magyar Hírlap