Az ország legnagyobb szurkolói zónáját alakítja ki az M4 Sport

Az ország legnagyobb olimpiai szurkolói zónájában várja az érdeklődőket a fővárosi Március 15. téren partnereivel együtt az M4 Sport, a közmédia sportcsatornája; az ötször hétméteres kivetítőn akár öt-hatezren is nyomon követhetik majd az eseményeket – hangzott el kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

    Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megbízott vezérigazgatója elmondta: az utóbbi évek magyar sportsikereinek komoly szerepük volt abban, hogy az M4 Sport talán túl is szárnyalta az előzetes várakozásokat.
Közölte: a közmédia olimpiai közvetítései a televíziós platformon – az M4 Sport mellett az induló M5-ön -, interneten, valamint mobileszközön is elérhetőek lesznek. Az időeltolódás miatt a közösségi együttlétre lehetőséget nyújtó késő délutáni, esti, illetve éjszakai időszakban kerülnek adásba az olimpiai küzdelmek – tette hozzá.
Vaszily Miklós emlékeztetett arra, hogy az egy évvel ezelőtt indult csatorna célja az, hogy a magyar sportsikerekről minél szélesebb körben, a hátteret megvilágítva, minél több embernek számoljanak be.
Az M4 Sport történetének legnagyobb kihívásaként említette, hogy megmutassák, képesek a már megszokott magas színvonalon elhozni a riói olimpia eseményeit a nézőknek.
Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta: már a labdarúgó Európa-bajnokság idején érzékelték az igényt arra, hogy ingyenesen látogatható szurkolói központot alakítsanak ki, de az érdeklődés mértéke felülmúlta a várakozásaikat, ezért nem volt kérdés, hogy támogatják egy ilyen kialakítását az olimpia idejére.
Mint mondta, az ittlét közösségi élménnyé, családi programmá válhat: a gyereksarokban animátorok szerveznek elfoglaltságot a kicsiknek, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy Budapest minél inkább gyerekbarát város legyen.
A főpolgármester-helyettes szerint azért is fontos ez a létesítmény, mert megmutathatja, “mit adhat nekünk”, ha a város elnyeri a 2024-es nyári olimpia megrendezésének jogát.
Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke az eseményen bejelentette: a szolgáltató adománygyűjtést szervez a szurkolói központban; két hátrányos helyzetű területen működő általános iskola diákjai számára gyűjtenek itt sporteszközöket.

 

Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .