Szabadnap és fokozott biztonsági intézkedések Rióban

Csütörtökön és pénteken jelentős forgalomkorlátozások lesznek Rio de Janeiróban, az olimpia városában, ezért a polgármester, Eduardo Paes szabadnapot hirdetett erre a két napra.

Rio de Janeiro, 2016. július 25. Brazil katonák jármûve az Olimpiai park közelében Rio de Janeiróban 2016. július 24-én. A riói olimpiai játékokat augusztus 5. és 21. között rendezik. (MTI/EPA/Marcelo Sayao)

A városvezető azért döntött így, hogy a helyi polgároknak minél kevesebb kellemetlenséget okozzon ez a két nap.
“Ez egy történelmi esemény a város számára.” – mondta Paes kedden, sajtótájékoztatón.
Csütörtökön és pénteken viszik végig az olimpiai lángot a városon, emiatt szinte mindenhol forgalomkorlátozások lesznek, a Megváltó Krisztus-szobor és a Cukorsüveg-hegy környékén különösen.
Már az ünnepélyes megnyitóra is folyamatosan érkeznek a delegációk és a sportolók, gyorsabb közlekedésük érdekében külön sávokat is elkülönítettek, ennek ellenére sokan hosszú dugókra számítanak. A különleges sávokat zöld Rio 2016 feliratokkal jelzik. Azok az autósok, akik engedély nélkül hajtanak be egy ilyen sávba, magas pénzbüntetést kapnak. A brazil O Globo napilap honlapja szerint hétfőn összesen 120 kilométernyi dugó volt Rióban és több mint ezer autóst büntettek meg az olimpiai sávok jogtalan használata miatt.

Az olimpiai játékok miatt különleges biztonsági intézkedéseket vezettek be Rio de Janeiro két legfontosabb turisztikai látványosságánál, a Megváltó Krisztus-szobornál és a Cukorsüveg-hegynél.

Kedd óta fegyveres katonák járőröznek a brazil nagyváros két jelképénél. Az intézkedés bevezetéséről az ötkarikás játékok  biztonságáért felelős bizottság döntött.
Rio de Janeiro biztonsági erőit már megerősítették – írta a brazil O Globo napilap. Erre az újság szerint a terrortámadások veszélye miatt volt szükség.

 

Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .