Megérdemelt elismerés

Ünnepélyes keretek között vették át kiváló júniusi teljesítményükért az egyéni sportágakban győztes Dorogi Nehézatlétikai Club birkózói, illetve a csapatsportok képviselői közül az elmúlt negyedév kiemelkedő eredményeiért a KSI SE vízilabdázói a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. A közönségdíjat és az azzal járó százezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt ugyancsak a központi sportiskolások nyerték el.

Munkatársunktól A MOB székházában nagy a sürgés-forgás az olimpia előtt egy héttel, így ezúttal a Módusz Irodaház adott otthont a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díj 42. díjátadó ünnepségének. Sok jó ember kisebb helyen is elfér, pláne eredményes sportolók. Márpedig abból minden négyzetméterre jutott az ülésteremben, s nem annak szűkössége miatt, hanem mert az egyéni győztes Dorogi Nehézatlétikai Clubban és csapatsportok képviselő között a KSI SEgyőztes vízilabda-szakosztályában is rengeteg fiatal nevelkedik, akik már most világraszóló sikereket érnek el.

Dr. Bartha Csaba, a MOB sportigazgató-helyettese egyébként ígéretet tett a gyerekeknek, hogy szeptemberben a matekdolgozat írása helyett bepótolandó, körbevezeti őket a Magyar Olimpiai Bizottság székházában. A Dorogi Nehézatlétikai Club sikerével kapcsolatban örömét fejezte ki, hogy ifj. Lévai Zoltán a sok-sok bronzérem után aranyérmet nyert a junior Európa-bajnokságon, s ezzel édesapját, Lévai Zoltán hozzásegítette, hogy 2017-től a kiemelt edzők körét gyarapítsa.

A Dorogi Nehézatlétikai Club birkózó "A hónap műhelye"-díjjal Fotó: Szalmás Péter/MOB

A Dorogi Nehézatlétikai Club birkózó “A hónap műhelye”-díjjal  •  Fotó: Szalmás Péter/MOB

A KSI SE vízilabdázóival kapcsolatban elmondta, nem csodálkozik az idei év páratlan eredménysorán, hiszen olyan világklasszis, olimpiai bajnok pólósokra nézhetnek fel, mint a díjátadón is résztvevő dr. Szívós István vagy Székely Bulcsú. Ez külön motivációt ad a gyerekeknek, így biztosan nem kell őket noszogatni, hogy edzés után még gyakorolják a kapáslövést.

Cserhalmi Zsolt, a Decathlon Magyarország budaörsi áruházának vezetője megtiszteltetésnek nevezte, hogy komoly eredményeket elért sportolók társaságába került. Hozzátette, ha végignéz a két klub eredménylistáján, akkor az jut eszébe, hogy a Decathlonnak megéri támogatni az utánpótlássportot.

A Dorogi Nehézatlétikai Club vezetőedzője, Lévai Zoltán rávilágított: nemcsak júniusban halmoztak sikert sikerre a tanítványok, hanem a sorozat folytatódott júliusban is a kadet Európa-bajnokságon, és reményei szerint az augusztusi, a Decahtlon „őshazájában”, Franciaországban rendezendő junior-világbajnokságról sem térnek haza üres kézzel. Mint megtudtuk, a klub 2011-es indulásakor még csak húsz fővel dolgoztak együtt, öt év elteltével akár 300 gyermek is összejöhet a szőnyegek körül, akikkel jelenleg kilenc edző foglalkozik. Jó hírt is megosztott a díjátadón résztvevőkkel: a kopottas birkózócsarnokból hamarosan költözhetnek, miután novemberben elkezdődik Dorogon az új csarnok építése.

Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke elárulta, már jövő év júniusára is beírta naptárába „A hónap műhelye”-díjátadót, arra utalva, hogy a dorogi birkózók már menetrendszerűen kiérdemlik a nyár első hónapjában a rangos elismerést. Úgy véli, a sikerük titka egyértelműen az összefogás és az elhivatottság.

A KSI SE vízilabda-szakosztályának U9-es csapata, edzői, szakvezetői és "A hónap műhelye"-díj Fotó: Szalmás Péter/MOB

A KSI SE vízilabda-szakosztályának U9-es csapata, edzői, szakvezetői és “A hónap műhelye”-díj  •  Fotó: Szalmás Péter/MOB

A KSI SE vízilabdázói ugyanabban látják az eredményességük magyarázatát. Zsoldos Péter, a klub elnöke elmondta, az idei szezonban elért hét bajnoki cím mellett arra is rendkívül büszkék, hogy az utánpótlás-nevelésre fókuszáló klubot hét sportoló képviseli a riói olimpián, köztük a vízilabdázó Szivós Márton, akinek édesapja, dr. Szívós István a KSI SE szakosztályának elnökeként és a szövetség utánpótlás-igazgatójaként osztotta meg néhány gondolatát a díjátadó résztvevőivel.

Az olimpiai bajnok klasszis kiemelte: a vezető akkor lehet boldog, ha minden körülményt meg tud teremteni a zavartalan munkához, amely olyan sikerekhez vezet, mint a KSI pólósainak idei teljesítménye. Kitért arra, hogy a bajnoki címek megszerzéséhez elengedhetetlen volt, hogy a fiatalok kiváló edzők kezei alatt dolgozzanak, illetve a szülők óriási szerepére, akik hozzák-viszik a gyerekeket, támogatják őket a céljaik elérésben.

Ez abban is megmutatkozott, hogy a KSI SE vízilabdázói rendkívül meggyőző fölénnyel nyerték el a közönségdíjat, és az azzal járó százezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt.

Az ünnepélyes díjátadó házigazdája, S. Tóth János az emlékplakettek és a közös fotózás után felhívta a szakosztályok, klubok figyelmét arra, hogy a júliusi teljesítmény alapján augusztus 5-ig lehet műhelyt jelölni az erre a célra létrehozott oldalon.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS

Forrás: www.mob.hu – RSS

Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .