Rio 2016 – A deszkákat és vitorlákat tesztelik a szörfösök

A hatodik olimpiáján induló Gádorfalvi Áron jó formában várja a riói szörfversenyek hétfői rajtját, Cholnoky Sára számára pedig még az utolsó napokban a fizikai erősítésen van a hangsúly.

szorfosok    Utassy Loránd szövetségi kapitány szerint a közlekedés jelent problémát a csapatnak, mivel a előzőleg hivatalos olimpiai szállásnak jelölt hotelt utólag átminősítették.
“Nincs megoldva a buszos utaztatás a hotel és a kikötő között, így autózunk, a Magyar Olimpiai Bizottság segítségével most próbáljuk megoldani a parkolás kérdését” – mondta az MTI-nek csütörtökön Utassy Loránd, hozzátéve, hogy sötétedés után nem nagyon merészkednek ki a szállásról. Hasonlóan járt több más vitorláscsapat is, így az oroszok vagy a spanyolok.
A szörfösök számára a szervezők biztosítják egységesen a deszkát és a vitorlát, az elmúlt napokban ezeket tesztelték a versenyzők. Ugyanakkor a vitorlákat még nem matricázták fel, hiányoznak róluk a nemzeti jelzések – ezzel késésben vannak a brazilok.
“Áron lefogyott, 70 kilogramm körüli a súlya, jó formában van. Sára az olimpiai faluba járt be erősíteni, mivel a hotelben kevés sporteszköz áll rendelkezésre. Neki az erősebb szél lesz kedvezőbb, amire van is esély, Áron ugyanakkor a kisebb szélben tud jobban menni” – nyilatkozott a kapitány.
Gádorfalvi Áron magyar rekorder hatodik olimpiájával – a vívó Gerevich Aladárral és a szintén riói induló Mohamed Aidával együtt -, míg Cholnoky Sára először vesz részt ötkarikás játékokon.
Az elmúlt négy olimpián mindig indult magyar férfi és női szörfös, ami egyedülálló a tengerrel nem rendelkező országok között.

MTI / Fotó: Facebook

Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .