Rio 2016 – A földrengést is túlélte a legfiatalabb olimpikon

A tavaly áprilisi, nepáli földrengés egyik túlélője, a 13 éves úszó, Gaurika Singh lesz a legfiatalabb versenyző a pénteken kezdődő Rio de Janerió-i olimpián.

gaurika0

“Ijesztő volt. Éppen egy épület ötödik emeletén voltunk, ezért nem tudtunk menekülni. Szerencsére ez egy új épület, úgyhogy nem omlott össze, mint a környéken a legtöbb” – mesélte a fővárosban, Katmanduban történtekről Singh, aki az édesanyja és a húga társaságában vészelte át a katasztrófát.
A fiatal úszó kétéves korában Angliába költözött a családjával, tavaly áprilisban csak azért tértek haza, hogy ő részt vehessen az országos bajnokságon.
Minden idők legsúlyosabb természeti csapása az a két földrengés Nepál történelmében, ami tavaly tavasszal történt. A himalájai országot ért katasztrófa emberáldozatainak hivatalos száma meghaladta a 8500-at. Mindez annyira megrendítette Gaurika Singh-et, hogy az úszóbajnokság után minden nyereményét jótékony célra ajánlotta fel.
A riói olimpián női 100 méteres hátúszásban induló versenyző 13 éves és 255 napos lesz vasárnap, amikor az előfutamokat rendezik. “Nagyszerű érzés, bár némileg irreális. Nagyon szerettem volna indulni, de nem voltam benne biztos, hogy sikerül, hiszen még túl fiatal vagyok. Sokkhatással ért, amikor egy hónappal ezelőtt megtudtam, hogy jöhetek” – mondta Singh, aki eddig hétszer döntötte meg a nepáli csúcsot.
“Egyszerűen hihetetlen, hogy ő a legfiatalabb olimpikon Rióban és csodálatos, ahogyan megbirkózik a nyomással” – nyilatkozta büszkén az édesapja, Paras Singh.

 

Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .