Rio 2016 – Horton “doppingos csalónak” nevezte Szun Jangot

A férfiak szombati 400 méteres gyorsúszása után az aranyérmes ausztrál  “doppingos csalónak” nevezte az ezüstérmes kínai Szun Jangot utalva egy korábbi eltiltására.

sunyang

A kínai úszó úgy érzete, Horton kigúnyolta őt. Egy közösségi oldalon több mint 300 ezer kínai háborodott fel az eset miatt, követelve Hortontól, hogy kérjen bocsánatot Szun Jangtól, sőt, néhányan meglehetősen súlyosan becsmérelték is az ausztrált.
A kínai úszócsapat is bocsánatkérést követel és rosszindulatú támadásnak minősítette a történteket. A 20 éves ausztrál elismerte, voltak feszültségek közte és Szun Jang között.
Az Ausztrál Olimpiai Bizottság kiállt Horton mellett, szerintük igaza volt, mert a londoni aranyérmes Szun Jangot a kínaiak 2014-ben versenyen kívüli időszakban három hónapra felfüggesztették tiltott serkentőszer használata miatt. Szun Jang közölte, a szert egy szívkezeléssel kapcsolatos gyógyszerként szedte és az egyáltalán nem növelte a teljesítményét. Állítása szerint teljesen tiszta, és ezt bizonyítani is tudja.
Szun rendkívül népszerű Kínában, mert ő szerezte az ország első aranyérmét úszásban. Ezen az sem változtatott, hogy 2013-ban egy hetet volt börtönben, mert úgy okozott balesetet egy általa vezetett autóval, hogy nem volt jogosítványa.

 

Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .