Tornászaink zavartalanul készülnek a riói olimpiára


Hidvégi Vid és Kovács Zsófia képviseli a magyar színeket a riói olimpián a tornasportban. Hidvégi, a  KSI tornásza második olimpiájára készül. A részvétel jogát az ez évi riói tesztversenyen vívta ki. A londoni olimpián lólengésben a 8. helyen végzett tornász napi két edzéssel készül mestere, Laufer Béla irányításával a budapesti Tornacsarnokban.

„Bár akár mind a hat szeren indulhatna az olimpián, de közösen úgy döntöttünk, hogy nem terheljük mind a hat szerrel. Csak a lólengésre összpontosít. Sikerült a gyakorlat kiinduló pontszámát 6.8-ra emelni, és ezt már a legutóbbi London Openen is bemutatta különösebb hiba nélkül” – mondta edzője, az 1976-os olimpián csapatban negyedik helyezett Laufer Béla.

Az Eb-5. Kovács Zsófia Dunaújvárosban készül. Egy hetet töltött a tatai edzőtáborban. Az elsőéves felnőtt mind a négy szeren bemutatkozik az olimpián.

Kovács nem indult semmilyen versenyen a kontinensviadal óta, mivel gyakorlatait tökéletesítette, ráadásul felemáskorláton sikerült emelnie a kiinduló pontszámát, ugrásban pedig megtanult egy második, a korábbinál nehezebb ugrást.

A július 28-i utazásig továbbra is napi két tréning vár mindkét tornászra, Hidvégire Budapesten, Kovácsra Dunaújvárosban.

(MOB, fotók: MOB, MOATSZ) 

Forrás: www.mob.hu – RSS


Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .