Qunxing Gong meghódította az orfűi szeleket!

A világbajnokság második napján a rendezők fáradtak el legjobban, mert szinte futamonként hozzá kellett nyúlni a pályához. Gyenge és folyamatosan változó irányú szélben 6 futamot sikerült megrendezni, ebből kettőt kínkeservesen.

 

 

Reggel tapintható volt a feszültség az élen álló két versenyző között. Ifj. Csóka László és a kínai Qunxing Gong több mint egy órával a tervezett futam időpontja előtt már vízen volt és a gyenge szeles beállításokat tesztelte. Szinte kiírás szerinti időben, északnyugati szélben rajtolt az „A” futam. A kínai versenyző luv oldalon, Csóka a lee oldalon rajtolt, és míg a két favorit egymásra figyelt Forrai Csaba az élre állt. Az első krajc egyértelműen a két magyar versenyzőé volt és a hátszélben is tartották a pozícióikat. A második krajcban Csóka László az első helyért harcolva a krajcbójánál útjogtalanul ütközött és a 720-as büntetés következtében vesztett két helyet. Nagyon jó tempót diktált viszont hátszélben, maga mögött tartva a kínai vetélytársat. Mindketten a kapu víz felöli bójája felé tartottak, de az utolsó pillanatban Csóka a part felöli jelet választotta és ott a – krajc szakaszon – a hátszelező hajók takarásába került. Qunxing Gong a látszólag rosszabb oldalra szorult, de tisztán krajcolva az élre állt és elsőként fejezte be a futamot. Csóka sajnos csak a hetedik helyen ért célba, Forrai Csaba viszont a kínai mögött behúzta a második helyet.

 

A délutáni „A” futam már délnyugati szélben rajtolt és Csóka László számára hasonlóan szerencsétlenül végződött, mint a délelőtti. Végig az élbolyban vitorlázott, de a befutó előtt hibázott és így kénytelen volt a 8. helyezéssel beérnie. Forrai Csaba ebben a futamban 10. lett, ezzel szemben Qunxing Gong a 4. helyen zárta a nap utolsó futamát.

 

Qunxing Gong két nap után 6 ponttal vezet a 12 pontos ifj. Csóka László előtt, megelőzve a 13 pontos orosz Kurin Kirillt. Forrai Csaba 5., Kiss Miklós 12., Schulek János 18., és Országh Tibor a 32. helyen áll a TenRater osztály világbajnokságán.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .