EURO-2016 – Csoportmásodikak a belgák, a magyarokkal játszanak a nyolcaddöntőben

A belga válogatott 1-0-ra nyert a svéd csapat ellen a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szerdai játéknapján, az E csoport harmadik fordulójában.
belga-sved

Ezzel a második helyen végzett és a magyarokkal mérkőzik a nyolcaddöntőben, vasárnap 21 órakor Toulouse-ban.
A svéd válogatott kiesett, Zlatan Ibrahimovic pedig utoljára szerepelt a nemzeti együttesben.

Eredmény, E csoport, 3. forduló:
Belgium-Svédország 1-0 (0-0)
————————–
Nizza, Stade de Nice, 34 011 néző, v.: Felix Brych (német)
gólszerző: Nainggolan (84.)
sárga lap: Meunier (30.), Witsel (45+1.), illetve Ekdal (33.), Johansson (36.)

Belgium:
——–
Courtois – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Nainggolan, Witsel – Carrasco (Mertens, 71.), De Bruyne, Hazard (Origi, 93.) – Lukaku (Benteke, 87.)

Svédország:
———–
Isaksson – Lindelöf, Johansson, Granqvist, Olsson – Larsson (Durmaz, 70.), Ekdal, Källström, Forsberg (Zengin, 82.) – Berg (Guidetti, 63.), Ibrahimovic

II. félidő:
———-
84. perc: Hazard bal oldali beadása után Nainggolan kissé jobbról 20-22 méterről lőtt a svéd kapu jobb oldalába (1-0).

Nagy elánnal kezdtek a svédek, Berg akár már az 5. percben vezetést szerezhetett volna, de kilenc méterről, középről leadott lövését Courtois védte. Pár pillanattal később viszont már Lukaku veszélyeztetett a túloldalon, azután pedig magukra találtak a belgák, kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés. A 25. percben de Bruyne lőtt 20 méterről a svéd kapura Hazard lekészítése után, egy perc elteltével pedig Ibrahimovic próbálkozott hasonló távolságról. Közvetlenül a szünet előtt nagy gólszerzési lehetőséget hagyott ki a belga válogatott, balról ívelt középre de Bruyne, az előrehúzódó Meunier pedig öt méterről centikkel csúsztatott a bal kapufa mellé.
A szünet után is kiegyenlített játék folyt a pályán, a belgák ugyan jóval többször kísérleteztek kapura lövéssel és több szögletet is végezhettek el, de a svédek is vezettek támadásokat, a labdabirtoklás pedig nagyjából egyenlő volt. Ezzel együtt a 66. percben de Bruyne távoli lövése jelentett veszélyt a svéd kapura, majd a 73.-ban Lukaku lépett ki, de szorongatott helyzetben nem tudta átemelni a labdát a kivetődő Isakssonon. A 76. percben Ibrahimovic 27 méterről leadott szabadrúgását kellett védenie a belga kapusnak, s később is volt nagy helyzetük a svédeknek, melynél de Bruyne a gólvonalról fejelte ki a labdát -, végül azonban Nainggolan nagyszerű lövése döntötte el a mérkőzést.

 


Forrás: www.xlsport.hu – RSS