A csapat korábbi játékosa visszatérhet Újpestre – sajtóhír

A hazai sportsajtóban az elmúlt napokban olyan hírek láttak napvilágot, hogy hamarosan tulajdonosváltás történhet az Újpestnél…

NB I: a jövő héten megtörténhet a régóta várt tulajdonosváltás – sajtóhír

A Nemzeti Sport információi szerint az Újpest belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet a hétfői napon Magyarországra látogatott és eligazítást tartott, a várakozások szerint a klub eladásáról is értekezett. A lap úgy tudja, hogy az új vevő, egy magyar nagy vállalat első igazolása a csapat korábbi játékosa, Novothny Soma lehet, aki jelenleg a másodosztályú Vasas alkalmazásában áll.

A forrás úgy értesült, hogy az újpestiek leendő vezetősége már fel is vette a kapcsolatot az angyalföldiekkel a csatár szerződtetése ügyében, aki 2017 és 2020 között több szakaszban összesen 87 tétmeccsen játszott a lila-fehéreknél, 34 gólt szerzett.

A 29 éves támadó éveken át külföldön futballozott, Novothny játszott Olaszországban, Németországban, Dél-Koreában és Cipruson is, 2022-ben szerződött az angyalföldiekhez. A Vasas néhány héttel ezelőtt közölte, hogy a csatár megfelelő ajánlat esetén távozhat, így több első- és másodosztályú csapatnál felmerült a szerződtetésének lehetősége.

Novothny 17 másodosztályú bajnokin hét gólt és két asszisztot jegyzett, míg az NB I előző idényében 25 mérkőzésen öt találat fűződött a nevéhez.

fociclub

A A csapat korábbi játékosa visszatérhet Újpestre – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.