Az Eb-szereplés a célja a csapat nélküli magyar középpályásnak

Miután a japán bajnok Vissel Kobe csapatától távozott, egyelőre új csapatot keres a magyar válogatott középpályása…

(Photo by Robert Szaniszlo/NurPhoto via Getty Images)

Az elmúlt fél évben a japán Vissel Kobe csapatában epizódszerepet betöltő Vécsei Bálint a Nemzeti Sport részére adott interjúban az elmúlt időszak tapasztalatairól és jövőbeli kilátásairól beszélt:

“Amikor hazarepültünk, kilencvenkilenc százalékban biztos voltam benne, nem térünk vissza Japánba, máshol folytatom a pályafutásomat. Persze mindig utólag okos az ember, de azt mondom, az időzítés alakult rosszul: idény közben, szeptemberben kerültem a bajnoki aranyéremért küzdő Kobéhoz, s bár az előzetes beszélgetések alapján arról volt szó, biztosan kapok bizonyítási lehetőséget, az edző nem igazán akart változtatni a csapaton, amely hozta a meccseket. Újra belevágnék, de annyit változtatnék, hogy felkészülési időszakban szerződnék ki, az más helyzetet teremtett volna.”

“Bár itthonról és külföldről is hívtak, konkrét ajánlatig nem jutottunk, egyelőre inkább tapogatózó beszélgetések voltak. Szeretnék még légiós lenni, most nem az a lényeg, hogy az NB I-ben vagy külföldön játszom-e, hanem hogy érezzem, számítanak rám, és én is lássak lehetőséget a klubban. Már csak azért is, mert tisztában vagyok vele, csak úgy lehet reálisan esélyem visszakerülni a válogatottba, ha rendszeresen és kiemelkedően játszom. Ott akarok lenni az Eb-n!” – tette hozzá a 12-szeres válogatott labdarúgó.

Vécsei elmondta, azért sem bánja az elmúlt hónapokat, mert karrierje után edzőséggel foglalkozna, az ázsiai futballkultúra megismerésével pedig bővültek az ismeretei.

“Az elmúlt jó három hónapban sokat tanultam, testközelből tapasztaltam, milyen intenzíven, motiváltan edzenek, készülnek a japánok. Elképesztő a munkamoráljuk! Most úgy érzem, inkább felnőttek edzője lennék, de fiatalok kisebb csoportjának is szívesen tartanék egyéni képzést, az is motiválna. Bár a távolabbi jövőn is gondolkodom, természetesen még eszem ágában sincs visszavonulni” – összegezte tapasztalatait a középpályás.

fociclub

A Az Eb-szereplés a célja a csapat nélküli magyar középpályásnak bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.