Az NB II-be szerződött az Ausztriából hazatérő magyar támadó – HIVATALOS

A januári szerződésbontása óta csapat nélküli magyar szélső Ausztriából visszatért hazánkba…

 

A Vasas hivatalos oldalán erősítettte meg, hogy leigazolta az osztrák élvonalbeli SC Rheindorf Altach csapatánál történt szerződésbontása után szabadúszó Bukta Csabát.

A 22 esztendős szélső támadó 2018-ban Debrecenből igazolt Ausztriába, ahol először a Red Bull Salzburg és fiókcsapata, a Liefering alkalmazásában állt, majd 2021-ben szerződött mostani csapatához. Bukta az elmúlt két és fél év alatt 63 bajnoki meccsen jutott szóhoz, de az aktuális szezonban csak a tartalékok között vetették be, így fél évvel a szerződése lejárta előtt közös megegyezéssel felbontották a megállapodását.

A fiatal játékos a magyar korosztályos válogatottakban összesen 37-szer kapott bizonyítási lehetőséget – ebből 10-szer a Gera Zoltán irányította U21-es együttesben, most őt követte az angyalföldiekhez.

Bukta Csaba több poszton bevethető, nemzetközi szinten is átlag feletti gyorsasággal rendelkező, jól „egy az egyező” játékos, akit az U21-es válogatottból is jól ismerhetünk. A mai napon 2026. június 30-ig szóló szerződést kötöttünk vele. Külön öröm a számunkra, hogy bár több élvonalbeli csapat is szerette volna leigazolni őt, mégis minket választott!” – mondta el Nagy Miklós sportigazgató.

“Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, egy örökkévalóságnak tűnt az az egy hónap, amíg csapat nélkül voltam. Szeretnék segíteni a Vasason, hogy elérje a céljait, amelyek természetesen már az enyémek is, ez pedig a feljutás. A beleki edzőtáborban, az egymás elleni felkészülési mérkőzésen is jó benyomást tett rám az angyalföldi együttes, nagyon bízom benne, hogy a gyorsaságomat és a külföldön szerzett tapasztalataimat tudom majd kamatoztatni és minél gyorsabban sikerül a beilleszkedés. Várom, hogy megismerjem a társakat és hogy bemutatkozzak az Illovszky-stadionban, ami pedig a hosszútávú terveimet illeti, szeretnék megragadni a Vasassal az NB I-ben és a legmagasabb szinten is bizonyítani!” – tette hozzá a labdarúgó a klubhonlapnak.

fociclub

A Az NB II-be szerződött az Ausztriából hazatérő magyar támadó – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.