Az NB II-ben kötött ki a Ferencváros fiatal szélsője – HIVATALOS

Az elmúlt fél évben sérült fiatal szélső a Ferencvárostól a másodosztályú Vasashoz került…

 

A Vasas hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Ferencvárostól távozó Szánthó Regőt, aki az előző másfél idényt még a Dunaszerdahely csapatában töltötte.

A 23 éves szélső a Győrben nevelkedett, majd 2020 januárjától a Ferencváros kötelékében szerepelt, többször kölcsönadták a zöld-fehérektől, megfordult az NB II-es Soroksár együttesében, míg az elmúlt másfél idényt a szlovák élvonalbelI DAC-nál töltötte. Szánthó tavaly nyáron tért vissza a csallóközi gárdától a Fradihoz, azonban sérülése miatt ebben az idényben még egy percet sem játszott.

A fiatal játékos nyolc alkalommal lépett pályára az U21-es nemzeti együttesben. Az U19-es válogatottban egyszer, az U18-asban hatszor játszott.

Szánthó az NB I-ben 34-szer, az NB II-ben 65-ször lépett pályára, előbbiben tíz, utóbbiban 12 gólt szerzett. Összesen 32 gólt és 23 gólpasszt jegyzett a magyar élvonalban, a másodosztályban és a Magyar Kupában pedig 26 gól és 21 gólpassz a mutatója. A DAC-nál eltöltött másfél idény alatt 37 meccsen hat gólt szerzett.

“Nagyon örülök, hogy a Vasashoz kerültem, köszönöm a klub és Nagy Miklós sportigazgató bizalmát, azon leszek, hogy a góljaimmal és a gólpasszaimmal megháláljam mindezt. Nagyon tetszett az a jövőkép, amit felvázolt, szeretnék hozzájárulni a jövőbeli sikerekhez és a csapat rövid és hosszútávú céljaihoz egyaránt. Ami a játékomat illeti: a pontrúgásokat, az átlövéseket és az egy az egy elleni párharcokat tartom a legnagyobb erősségemnek. Bár sérülésből tértem vissza a közelmúltban és van némi meccshiányom, napi két edzéssel és folyamatos terheléssel készülök a visszatérésre, remélem, hamarosan a pályán is bizonyíthatok!” – jegyezte meg az új szerzemény.

fociclub

A Az NB II-ben kötött ki a Ferencváros fiatal szélsője – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.