Bundesliga: a Bayern München kölcsönvette a Tottenham mellőzött védőjét! – hivatalos

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München hivatalos csatornáin keresztül tudatta, hogy kölcsönvették a Tottenham mellőzött angol hátvédjét, Eric Diert…

A Bayern München az idény második felére kölcsönvette Eric Diert a Tottenhamtől. A szerződés az aktuális szezon végéig szól, azonban a megállapodás értelmében az angol hátvéd végérvényesen is a német sztárcsapat játékosa lehet 2025 nyaráig. Dier számára egyébként ez lehetett volna a 10. teljes idény Spurs szerelésben. 

Eric Diert 2014 nyarán a Sporting Lisszabontól igazolta le a Tottenham 5 millió euró ellenében. Gyakorlatilag rögtön a klub alapember lett, helye hosszú évekig megkérdőjelezhetetlen volt a kezdőben. A nagyobb sérülések többnyire elkerülték, ennek értelmében szinte folyamatosan számíthattak rá edzői. Ange Postecoglou érkezésével azonban a háttérbe szorult, csak 4 bajnokin küldte őt pályára, ráadásul csupán egyszer kezdőként. Eric Dier minden sorozatot figyelembe véve 364 mérkőzésen lépett pályára a Tottenham színeiben, melyek során 13 találatot és 12 gólpasszt jegyzett. Nem mellesleg védekező középpályásként és szélső védőként is megállja a helyét. Társaival játszott egy Bajnokok Ligája és két Ligakupa döntőt. Olyan edzők kezei alatt játszott a Tottenhamnél mint Mauricio Pochettino, José Mourinho és Antonio Conte. 

fociclub

A Bundesliga: a Bayern München kölcsönvette a Tottenham mellőzött védőjét! – hivatalos bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.