Díjlovagló Szakág – tisztújító közgyűlés

2024. február 26-án rekord részvétel mellett zajlott a Díjlovagló Szakág 2023-as évet lezáró szakági közgyűlése. A jogosult 149 egyesületből 130 képviseltette magát.

Nem csak a résztvevő egyesületek létszáma, de az esemény hosszúsága is rekordot döntött: 17 órakor kezdődött és 22 óra után zárult. A levezető elnök Szladek Péter volt.

A két elnökjelölt, Komjáthy-Losonczy Anikó és Kertész Viktor ismertették elképzeléseiket, terveiket és válaszoltak a résztvevők kérdéseire. A tagság végül szoros eredménnyel Kertész Viktornak ítélte oda az elnöki posztot, aki harmadik ciklusát kezdi meg a szakág élén.

A szakbizottság létszáma változatlan maradt, a négy pozícióra nyolc jelölt várta a szavazatokat. A korábbi Szakbizottságból folytathatja a megkezdett munkát Dallos Zsófia, dr. Fonyódi Ildikó és Szokola Csaba, hozzájuk csatlakozik az újonnan megválasztott Komjáthy-Losonczy Anikó.

„Egy négyéves ciklus lezárult. Újult erővel, új ötletekkel, lendülettel folytatjuk a munkát, rengeteg új elképzelésünk van. Komjáthy-Losonczy Anikóval is biztosan kap egy frissebb lendületet az új Szakbizottság.

Célunk az utánpótlás lovasok jobb felkarolása, a régiók hatékonyabb támogatása, szorosabb együttműködés kialakítása a szabadidőlovas és a lovastusa szakággal. Új lendülettel, új ötletekkel próbálunk úgy tevékenykedni, ahogy eddig: békében és nyugalomban lehetőséget adva mindenkinek, hogy kiteljesedjen ebben a sportban.

Ami az élsportot illeti: március 4-én várató a hivatalos értesítés, hogy Fonyódi Ildikónak sikerült-e megszereznie a paralimpiai kvótát – számításaink szerint igen. Pachl Benedek tartalékos pozícióban van, egészen június végéig bármi történhet, eshetnek ki előle, formában kell tartania magát.

A korosztályos lovasokkal jó előérzetünk van, úgy tűnik, hogy minden korosztályos Európa-bajnokságon részt fogunk tudni venni, a legtöbbön csapattal is. A felnőtteknél a minél jobb nemzetközi szereplés a cél, illetve világkupa-sorozatban minél jobb helyezéseket elérni. Pilisjászfalun újra lesz Nemzetek Díja verseny, ott szeretnénk egy jó csapatot kiállítani. Van olyan ló, ami esélyesnek tűnik a Fiatal Lovak Világbajnokságán való indulásra” – foglalta össze a Szakbizottság terveit Dallos Zsófia és Szokola Csaba.

Fotó: balról Kollár Csaba lovastusa, Csilló Rita szabadidős elnök, SZNK díjugrató szakági elnök, és az újraválasztott díjlovas szakági elnök, Kertész Viktor

A közgyűlésen megjelentek megemlékeztek a nemrégiben elhunyt Lovász József mesteredzőről. Legkiemelkedőbb eredményei: Díjlovas Európa-bajnokság, Ausztria, Cifra nevű lován 8. hely; Világkupa forduló, Kaposvár Merlot nyergében 1. hely; Magyar Bajnok 1996-ban Hortobágyon Fergeteg nevű lován. Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad egykori lovasának munkáját a Magyar Lovassport Szövetség 2022. évben Gróf Széchenyi István Emlékéremmel ismerte el.

Beszámolók, szakmai tervek és szabályzat letöltése a Szakág weboldaláról »

https://www.dijlovasok.hu/index.php/hirek/19-friss-hirek1/1761-2023-evi-dijlovas-szakagi-kozgyules-2024-februar-26

Fotó: Etédi Barnabás

Magyar Lovassport Szövetség