Egy kis izgalom vasárnapra

Nagy javulás az időmérőre, futam előtt szakadó eső és biztonsági autóval tarkított verseny. Ennyi lenne röviden összefoglalva az FIA Közép Európai Zóna Bajnokság második versenynapja a Red Bull Ringen. Magyar János vasárnap is kategória másodikként zárta a futamot.

Vasárnap reggel a hétvége második időmérőjével folytatódott a program. A 37 fős mezőny egyszerre indult a legjobb köridőért. Magyar János a kategória második helyén zárta a kvalifikációt, ami az egész mezőnyt nézve is a második pozíciót jelentette számára.

“Összességében jó volt. Nagyon jó időmérőedzést futottunk. Jól beállították a fiúk az autót. Volt rendesen tapadás, úgy viselkedett, ahogy szerettem volna, jó volt az egyensúly is.”- értékelte az időmérőt Magyar János.

A futam előtt egy órával aztán minden megváltozott.

“A verseny előtt elkezdett esni az eső elég rendesen. Átállítottuk az autót esős körülményekre. A körülmények miatt esős versenynek is minősítették a futamot, így a safety car mögül rajtolt el a mezőny. Két- három kör után engedtek el minket, majd egy kör után ismét beküldték a biztonsági autót. A következő rajtot is jól elkaptam, próbáltam az első helyért küzdeni, majd a középső szektorban nagyon alulkormányzott volt az autóm, így elvesztettem néhány pozíciót, de a kategória második helyet így is elhoztam.”

Összességében Magyar János pozitív és eredményes hétvégét zárhatott a Red Bull Ringen. Ráadásul az eddigi legjobb köridejét is megjavította. Az őrbottyáni versenyző két másodperccel volt gyorsabb Ausztriában, mint eddig bármikor.

 

Fotó: Háfra Zsolt

The post Egy kis izgalom vasárnapra appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .