Élet+Stílus: Kiderült, olvasóink melyik csapatokat látnák szívesen a magyar válogatott Eb-csoportjában

Szombaton sorsolják a jövő nyári németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztását, amely előtt a csapatokat a selejtezősorozatban elért eredményeik alapján hatosával kalapokba rendezték, így a legjobbak nem kerülhetnek már a csoportkörben össze. A június 14-én kezdődő tornán majd hat, négycsapatos csoportban kezdődnek meg a küzdelmek, ahonnan az első két helyezett, valamint a harmadikok közül a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe.

A 18 órakor kezdődő hamburgi sorsolást komoly reményekkel várhatja a magyar válogatott és a drukkerek. Marco Rossi szövetségi kapitány csapata öt győzelemmel és három döntetlennel megnyerte a G selejtezőcsoportot, és a teljes összevetésben a hatodik helyen zárt. Ezért a második kalap első helyére került. Az azonos kalapba került csapatokat nem sorsolják egymás mellé, így az biztos, hogy Szoboszlaiék a törökökkel, a románokkal, a dánokkal, az albánokkal és az osztrákokkal nem kerülhetnek azonos csoportba. Az első kalapba kerültek a legerősebb csapatok, köztük Németország a házigazda jogán.

Szoboszlai Dominikék a második kalapból várják a sorsolást, papíron csak egy náluk erősebb ellenfelet kaphatnak.

Feltettünk ezért olvasóinknak a kérdést, mit gondolnak, mi lenne a legkönnyebb csoportösszeállítás a magyar válogatott számára.
Az Eb-re kiadó 24 helyből 21 már gazdára talált, a teljes mezőny majd csak március végére alakul ki, amikor lezárul a Nemzetek Ligája pótselejtezőnek számító rájátszása.
Olvasóink szerint tehát ez a csoportösszeállítás lenne a legkönnyebb a magyar válogatott számára:
A szavazás eredménye alapján az első kalapból olvasóink Németországot látnák szívesen Szoboszlaiék csoportjában, ugyanis 37,9 százalék voksolt rájuk. A harmadik kalapból Szlovénia kapta a legtöbb szavazatot (32,8 százalék), a negyedik kalapból pedig az egyik pótselejtezős csapat kapta a voksok több mint felét, 51 százalékot. Érdekes viszont, hogy a harmadik kalapból sokan (26,8 százalék) szavaztak Szlovákiára, a negyedik kalapból pedig Olaszország kapta a voksok csaknem negyedét, 24,3 százalékát.

  • Németország
  • Magyarország
  • Szlovénia
  • Az egyik pótselejtezős csapat

Az Eb-re már az első, október végén zárult körben összesen több mint 10 millió jegyigénylés futott be az európai futballszövetséghez (UEFA). A következő igénylési ablak december 4-én nyílik, vagyis akik akkor próbálnak majd belépőhöz jutni, már tudni fogják, mely csapatok meccsére pályáznak. A szabályok szerint egy ember legfeljebb négy belépőt igényelhet, az UEFA pedig sorsolással dönti el, ki vásárolhat. A jegyek ára 30 eurótól indul, a legdrágább belépők 1000 euróba kerülnek. Mivel a tíz rendező város között meglehetősen nagyok a távolságok, a szurkolók naponta csak egy meccsre kaphatnak belépőt.

(Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila)

Írta a HVG

A Élet+Stílus: Kiderült, olvasóink melyik csapatokat látnák szívesen a magyar válogatott Eb-csoportjában bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.