Fél év után a szaúdiakhoz távozhat az Inter veterán csatára – sajtóhír

Olasz sajtóértesülések szerint az Interhez múlt nyáron visszatérő rutinos játékos januárban máris távozhat…

(Photo by Mairo Cinquetti/NurPhoto via Getty Images)

A Football Italia riportja értelmében könnyen rövidre zárulhat Alexis Sánchez második kalandja az Internél, ugyanis a beszámolók szerint a szaúdi Al-Ittihad az új vezetőedzője, Marcelo Gallardo kérésére meg akarja szerezni a chilei szélső játékjogát.

A 35 esztendős labdarúgó annak idején 2006-ban az Udinese hívására szerződött Európába, 2011 és 2014 között pedig a Barcelona játékosa volt. Ezt követően a szigetországba szerződött, az Arsenal együttesénél eltöltött négy esztendőt követően került 2018-ban a Manchester Unitedbe, ám a két év alatt többet volt sérült, mint egészséges, mindössze 32 PL-meccsen jutott szóhoz. A “vörös ördögöktől” először kölcsönben került az Interhez, akik 2020-ban véglegesítették őt. Sánchez három szezon alatt 109 meccsen 20 gólig jutott a milánói csapat színeiben, majd 2022 nyarán elhagyta a Nerazzurrit.

Miután közös megegyezéssel felbontották a szerződését, az Olympique Marseille-hez szerződött egy idényre, ahol 44 mérkőzés alatt 18-szor volt eredményes a 2022-2023-as szezonban. Múlt nyáron azonban a francia klubtól visszatért az Interhez, ám Simone Inzaghi csapatában csak epizódszerep jutott neki, 12 tétmeccsen két gólt szerzett az idény derekáig.

fociclub

A Fél év után a szaúdiakhoz távozhat az Inter veterán csatára – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.