Férfi kézilabda Eb – Francia sikerrel és nézőcsúccsal kezdődött a torna

MH/MTI
2024. január 10. szerda. 20:02
Frissítve: 2024. január 10. 20:34

A Telekom Veszprém francia játékosai közül a balszélső Hugo Descat mind a hét lövését gólra váltotta, a beálló Ludovic Fabregas és az irányító Kentin Mahé három-három, a szintén irányító Nedim Remili egy alkalommal talált be.

A düsseldorfi labdarúgóstadionban, a Merkur Spiel-Arenában sportági világcsúcsot jelentő 53 ezer néző látta a mérkőzést. Az eddigi rekordot a 2014 szeptemberében 44 189 szurkoló előtt rendezett Rhein-Neckar Löwen–HSV Hamburg német bajnoki találkozó jelentette a frankfurti futballstadionban.

„Fantasztikus a hangulat, tényleg megtelt az aréna, bár a legfelső sorokból biztosan nem látnak valami jól az emberek. Nagyon furcsa érzés, pedig mi nem is ülünk annyira messze a pályától” – nyilatkozta az MTI-nek a helyszínről Ilyés Ferenc, a magyar szövetség elnöke.

Hozzátette, sokan be sem jutottak a stadionba, és eladó jegy reményében várakoztak a bejáratoknál.

„Nagyon jól fel van építve a program, aki számít a német kézilabdasportban, azt meghívták, például a teljes 2007-es világbajnok csapatuk itt van” – mondta a játékosként 229-szeres válogatott Ilyés.

Elárulta, találkoztak az európai szövetség vezetőivel, akik nagyon boldogok, hogy mennyire sikeres a rendezvény, és nem csak a szerdai, hanem az egész torna annak ígérkezik.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, A csoport:
Franciaország–Észak-Macedónia 39–29 (17–13)

Írta a Magyar Hírlap