Golovin Vlagyimir: végrehajtottuk, amit elterveztünk

MH/MTI
2023. december 7. csütörtök. 22:59

A szövetségi kapitány a vegyes zónában hangsúlyozta: fontos volt az önbizalom visszaszerzése, örül a győzelemnek.

„Amit elterveztünk, azt végre is hajtottuk, noha voltak hullámvölgyek. Tudtuk, hogy a mérkőzés eleje fontos lesz, ha hagyjuk őket, és megérzik, hogy van keresnivalójuk, akkor küzdeni fognak, de az első húsz perc tökéletes volt” – felelte a Kossuth Rádió kérdésére.
„Bízom benne, hogy nem veszítettük el Szemerey Zsófit, bár sajnos úgy tűnik, hogy igen” – utalt a második félidőben beálló kapusra, aki azonnal ütközött egy szenegálival, és térdsérülést szenvedett. A hálóőrt le kellett segíteni a pályáról, a Scandinaviumot pedig bekötött jobb térddel, mankóval bicegve hagyta el, útban az orvosi vizsgálatok felé. Golovin Vlagyimir azt mondta, pontosan még nem tudják, mekkora a baj, az orvosi stáb foglalkozik vele.

Kuczora Csenge az MTI-nek kiemelte: túl tudtak lendülni a Montenegró ellen elvesztett találkozón, átbeszélték az akkori tapasztalatokat, ez volt a siker kulcsa.
„Mindenképp jól jött ez a mérkőzés, egészséges önbizalmat kapunk tőle, így tudunk beleállni a következő kettőbe, amelyeken szintén az a célunk, hogy győztesen jöjjünk le a pályáról” – fogalmazott. Meglátása szerint a tízgólos siker jó kiindulópont és azt mutatja, jó úton haladnak, ugyanakkor még bőven van hová fejlődniük támadásban és védekezésben is.
„A meccs elejéből kell kiindulnunk a továbbiakban, mert ott nagyon jól védekeztünk” – hangsúlyozta.
„Kellett ez a mérkőzés ahhoz, hogy visszajöjjünk az életbe” – mondta a csapatkapitány Böde-Bíró Blanka, aki kiemelte az első húsz perc „rettentő feszes” védekezését. Ebben a periódusban mindössze kétszer volt eredményes Szenegál, és alig volt kaput eltaláló lövése. Saját első félidei teljesítményével nem volt elégedett, legfontosabbnak a magabiztos győzelmet nevezte.

Szemerey sérülése kapcsán azt mondta: a kapusok a kereten belül egy kisebb csapatot alkotnak, és tudja, hogy poszttársa mennyit dolgozott azért, hogy itt lehessen.
„Szörnyű ez a sérülés, rossz is róla beszélni. Persze nagyon bizakodó az ember, most van vizsgálatokon, bízunk a legjobbakban” – szögezte le.

Az öt gólt szerző Győri-Lukács Viktória örült, hogy fel tudtak állni és „a montenegrói fájdalmakat” maguk mögött tudták hagyni.
„A másnapi edzésen már látszott a csapaton, hogy újult erővel itt vagyunk és nem akarunk többet hibázni. Ez ma sikerült, ez egy nagyon jó pont nekünk” – fejtette ki. Örömét fejezte ki, hogy sok passzt kapott, néhány szituációban meglátása szerint túlgondolta a helyzeteket, azonban örül, hogy bíznak benne a társai és a hiba után ugyanúgy jöttek a labdák.

A folytatás kapcsán hangsúlyozta: tudják, hogy nincs több hibalehetőségük.
„Nem is akarunk többet hibázni, mindent ki fogunk vinni a pályára. A védekezésünk egész jól összeállt, ha ezt tudjuk a svédek elleni mérkőzésen is tartani, akkor lehet esélyünk” – tekintett előre.

Írta a Magyar Hírlap