Ismét válogatottat irányíthat a rutinos argentin edző – sajtóhír

Egybehangzó dél-amerikai lapértesülések szerint rutinos szakember veheti át az Eduardo Berizzo lemondásával megüresedett chilei szövetségi kapitányi posztot…

(Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

A Diario Olé információi szerint a chilei labdarúgó-szövetség Ricardo Garecát fogja kinevezni új szövetségi kapitányának, miután a felek minden megállapodtak egymással.

A rutinos szakember hét éven át Peru válogatottját irányította, s 2018-ban 36 év szünet után kijuttatta válogatotat a világbajnokságra, azonban a 2022-es tornáról az interkontinentális pótselejtező tizenegyesekkel való elveszltése révén lemaradtak. Emellett négyből négy Copa Américán jutottak be a legjobb négy közé: 2019-ben a második, 2015-ben a harmadik, 2016-ban és 2021-ben pedig a negyedik helyen végeztek. 96 mérkőzésen irányította a nemzeti csapatot, amely az összes valaha volt kapitány közül a legtöbb a perui válogatott történetében. Irányítása alatt a Blanquirroja 39 győzelmet, 23 döntetlent és 34 vereséget regisztrált.

Miután nem jutottak ki a 2022-es vb-re, távozott a posztjáról, tavaly pedig három hónapig egykori csapatát, a Vélez Sarsfieldet irányította, azonban mindössze 12 meccs után távozott a posztjáról.

Chile az első hat forduló alatt mindössze öt pontot szerzett a dél-amerikai vb-selejtezősorozatban, mellyel csupán a nyolcadik helyet foglalja el a tízcsapatos mezőnyben.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Ismét válogatottat irányíthat a rutinos argentin edző – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.