JUBILEUMOT ÜNNEPEL A BUDAPESTI NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓ

Egy hónap múlva nyitja meg kapuit a jubileumi,XXV. Budapesti Nagy Sportágválasztó, mely igazán értékes, hasznos programot jelent, hiszen több mint 100 sportágat lesz lehetősége díjmentesen kipróbálnia mindenkinek, aki kilátogat szeptember 13-14-én (péntek-szombat) a Merkapt Sportközpontba! Az esemény társrendezvénye a szintén nagy népszerűségnek örvendő Nagy Hangszerválasztó is kinyitja kapuit ezen időszakra.

Hosszú utat járt be a rendezvénysorozat, ameddig eljutott odáig, hogy immár a XXV. Budapesti Nagy Sportágválasztóra kerülhet sor. Az első esemény megrendezésekor a szervezők csak bízni tudtak abban, hogy egyszer egy ilyen jubileum megünneplésére készülhetnek. Természetesen ez korán sem jelenti azt, hogy az út véget ért, de szeretnék az idei, szeptemberi rendezvényt ebből az alkalomból különlegessé tenni.

Ennek első lépéseként „Kabalafigura kerestetik” címmel rajzpályázatot hirdettek. A vállalkozó szellemű, elég bátor és kreatív gyermekek ezúttal a saját maguk képzeletére bízva kabalafigurát tervezhetnek, mely jól illik a Nagy Sportágválasztó tevékenységéhez, kellően egyedi, viszonylag egyszerű, könnyen megjegyezhető, jól mutat színesen és fekete-fehéren egyaránt, valamint hosszútávon használható. Az elkészült műveket szeptember 6-ig küldhetik el a gyermekek az info@sportagvalaszto.hu e-mail címre. A döntőbe bekerült tíz pályamű alkotói természetesen nem maradnak majd ajándék nélkül, az első három helyért pedig igazán érdemes belemerülni saját kis világukba és a legjobbat kihozni abból.

A Nagy Sportágválasztóval egyetemben megrendezésre kerül a Nagy Hangszerválasztó is, mely lehetőséget ad a gyermekeknek, hogy a több mint 100 sportág kipróbálása mellett betekintést nyerjenek a zene világába is. Labdaérzékük, küzdeni tudásuk, finom technikájuk vagy éppen kivételes gondolkodásuk megtalálása mellett muzikalitásukat, a hangszerek iránti érdeklődésüket is felkelthetik. A teljesség igénye nélkül találkozhatnak a sportágak közül például a birkózással, a jégkoronggal, a korfballal, a tamburelloval, a capoeiraval, vagy bármely küzdősporttal. A Zeneligetben megismerkedhetnek többek között a hegedűvel, a dobbal, a fuvolával vagy éppen a klarinéttal.

A sportági helyszíneken szakképzett edzők segítségével lehetőség nyílik a kitelepülő sportágak kipróbálására, valamint bemutatók, nyílt edzések formájában a közönség az alapokon túl is beleláthat egy-egy mozgásforma világába. Ezen felül az eseményen a látogatók találkozhatnak, sőt együtt is sportolhatnak a megjelenő olimpikonokkal, élsportolókkal.

A XXV. Budapesti Nagy Sportágválasztóra és Nagy Hangszerválasztóra szeptember 13-14-én (péntek-szombat)kerül sor, a Merkapt Sportközpontban(Budapest, X. kerület, Maglódi út 12/a), 9:00 és 17:00 óra között.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.Regisztrálni a www.sportagvalaszto.huweboldalon van lehetőség, ahol minden információt megtudhatnak az eseménnyel kapcsolatban.

The post JUBILEUMOT ÜNNEPEL A BUDAPESTI NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓ appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .