Két aranyérem Szombathelyen

Fantasztikusan szerepeltek a magyar tornászok a Hun Challenge World Cup zárónapján, ahol két aranyérmet szereztek. Makra Noémi szenzációs gerendagyakorlatot mutatott be, Vecsernyés Dávid pedig nyújtón remekelt, ezzel mindketten megnyerték döntőjüket a szombathelyi Világkupán. Schermann Bianka talajon hatodik lett.

A hölgyeknél Makra Noémi a pénteki selejtezőből elsőként jutott a gerenda fináléjába, ahol harmadikként szólították. A tornásznő hibátlan gyakorlatára 13.200 pontot kapott, ami csaknem nyolc tizeddel volt jobb, mint a második helyezetté. Így a magyar válogatott öt év után ismét aranyérmes lett ezen a szeren, Világkupa-versenyen. Makra Noémi, Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes-államtitkártól vehette át a győztesnek járó medáliát. A talaj döntőjébe Makra mellett Schermann Bianka is bejutott. Az élete első Világkupáján szereplő versenyző 12.666 pontot kapott, így a felemáskorláthoz hasonlóan talajon is a hatodik, pontszerző helyen végzett. Makra Noémi ugyanitt 12.100 ponttal hetedik lett.


A férfiaknál Vecsernyés Dávid a selejtezőben bemutatott gyakorlatával ötödikként jutott be a nyújtó döntőjébe, ahol elsőként lépett a szerhez. Az Eb-bronzérmes tornász a fináléban több, mint két tizedet javított pénteki eredményéhez képest, teljesítményét 13.966 ponttal értékelte a zsűri. Ezután ennél magasabbat senki sem tudott elérni, így Makra Noémi gerenda-aranyérme mellett Vecsernyés Dávid nyújtón diadalmaskodott a szombathelyi Hun Challenge World Cup – Torna Világkupán.

Makra Noémi – Őszintén szólva nem gondoltam volna, de nagyon boldog vagyok, hogy gerendán győztem itt a Világkupán, kiváltképp, hogy ez nekem legutoljára öt éve jött össze. Az elmúlt egy-másfél év nehéz volt számomra, hiszen akkor tértem vissza hosszabb sérülés után, így különösen boldog vagyok az első hely miatt. A gyakorlatom anyagereje már megvan, a kivitelen még lehet és kell is javítani. Fantasztikus hangulat volt a csarnokban, jó volt visszatérni, és itt versenyezni Szombathelyen.

Schermann Bianka – Nagy élmény volt ez a verseny, hiszen életem első ilyen nemzetközi megmérettetése volt. Összességében jól sikerült ez a hétvége, bár felemáskorláton és talajon is tudok ennél erősebb gyakorlatot. A két hatodik, pontszerző hely viszont hatalmas élmény, főleg, hogy a talajgyakorlatom alatt az egész csarnok tapsolt.

Vecsernyés Dávid – Nagyon erős mezőny jött össze a nyújtó döntőjében, ahol én kezdtem, amit szeretek. Sikerültek a magas pontszámot érő elemeim, apróbb hibák csúsztak csak a gyakorlatba, de ezekkel együtt is sikerült diadalmaskodnom. Csaknem 14 pontot kaptam, ráadásul a selejtezőhöz képest javítottam is, aminek külön örülök.

Sárfalvi Péter, sportért felelős helyettes-államtitkár – Nagyon jól szerepeltek a magyar tornászok a Világkupán. Fantasztikus volt egy nívós világversenyen magyar tornásznak átadni az aranyérmet. Mindig megtisztelő, ha az embert –pláne, ha élsportoló volt- éremátadásra kérik fel, mégis sokkal nagyobb örömöt és megtiszteltetést jelent, ha az aranyérmet magyar sportoló nyakába akaszthatja. Egy remek viadalon, sok néző előtt, nagyon erős mezőnyben sikerült csodálatosan szerepelniük a mieinknek.

Fotó: MATSZ/Freschli József

The post Két aranyérem Szombathelyen appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .