Kifütyülték az Inter Miamit, mert nem játszott Messi

A 36 éves argentin Messi combizomsérülésre hivatkozva nem lépett pályára a hongkongi mérkőzésen, amelyen az Inter csaknem 40 ezer szurkoló előtt 4–1-re legyőzte a helyi XI. csapatát.

A Hongkongi Stadionban csaknem 38 323 fős közönség több mint 1000 hongkongi dollárt (44 ezer forintot) fizetett egy jegyért. Messi mellett szintén kihagyta a meccset, térdsérülés miatt az uruguayi csatár, Luis Suarez, aki decemberben csatlakozott az Inter Miamihoz.

A második félidőben felerősödött a Messit akarjuk kántálás, miközben a tavaly júliusban aláírt argentin csapatkapitány továbbra is a kispadról figyelte a meccset.

A BBC beszámolója szerint Kevin Yeung, Hongkong kulturális, sport- és turisztikai minisztere elmondta, hogy a kormány tisztviselőinek többször is azt mondták a szervezők, hogy Messi játszani fog. A világbajnokot legalább 45 perces játékra szerződtették.

„Mivel Messi nem játszott a mérkőzésen, a kormány, valamint minden futballrajongó rendkívül csalódott. A mérkőzésszervező, a Tatler Asia 1,5 millió fontnál kevesebb pénzt kaphat, mert Messi nem lépett pályára – közölte a kormány sporteseményekért felelős bizottsága (MSEC).

Gerardo Martino, az Inter menedzsere így nyilatkozott: „Megértjük a szurkolók csalódottságát Messi és Suárez távolléte miatt, és elnézést kérünk ezért, de ezt az orvosi stábunk döntötte el. Ha lett volna lehetőség rá, hogy akár egy kicsit is játszhattak volna, mi megtettük volna, de túl nagy volt a kockázat.”

Írta a Magyar Hírlap