Kinevezték a chilei válogatott új szövetségi kapitányát – HIVATALOS

Eduardo Berizzo novemberi lemondása után a chilei szövetség megnevezte a dél-amerikai válogatott új szövetségi kapitányát…

(Photo by Ernesto Ryan/Getty Images)

A chilei labdarúgó-szövetség megerősítette, hogy a korábban éveken át a perui válogatottat irányító rutinos argentin szakember, Ricardo Gareca lesz a válogatott új szövetségi kapitánya.

A 65 éves szakember hét éven át Peru válogatottját irányította, s 2018-ban 36 év szünet után kijuttatta válogatotat a világbajnokságra, azonban a 2022-es tornáról az interkontinentális pótselejtező tizenegyesekkel való elveszltése révén lemaradtak. Emellett négyből négy Copa Américán jutottak be a legjobb négy közé: 2019-ben a második, 2015-ben a harmadik, 2016-ban és 2021-ben pedig a negyedik helyen végeztek. 96 mérkőzésen irányította a nemzeti csapatot, amely az összes valaha volt kapitány közül a legtöbb a perui válogatott történetében. Irányítása alatt a Blanquirroja 39 győzelmet, 23 döntetlent és 34 vereséget regisztrált.

Miután nem jutottak ki a 2022-es vb-re, távozott a posztjáról, tavaly pedig három hónapig egykori csapatát, a Vélez Sarsfieldet irányította, azonban mindössze 12 meccs után távozott a posztjáról.

Chile az első hat forduló alatt mindössze öt pontot szerzett a dél-amerikai vb-selejtezősorozatban, mellyel csupán a nyolcadik helyet foglalja el a tízcsapatos mezőnyben.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Kinevezték a chilei válogatott új szövetségi kapitányát – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.