La Liga: tapasztalt középpályással erősítene a Girona! – sajtóhír

A Mundo Deportivo információi alapján a Girona szeretné kölcsönvenni a téli átigazolási időszak folyamán a Mallorca tapasztalt középpályását, Sergi Dardert…

(Photo by Rafa Babot/Getty Images)

A Mundo Deportivo értesülései szerint a Girona tárgyalásokat folytat a Mallorcával Sergi Darder kapcsán. A katalán gárda vezetőedzője, Míchel Sánchez Munoz állítólag maga is szorgalmazza a megszerzését. Bár Darder az utóbbi találkozókon kiszorult a Mallorca kezdőjéből, a Girona trénere úgy véli, nagyon hasznos lenne az ő tapasztalata az együttes számára. A spanyol középpályást egyébként kölcsönben szeretné megszerezni a klub. 

Sergi Darder karrierje folyamán megfordult a Málagában (2013-2015) illetve az Espanyolban (2017-2023) a spanyol bajnokságon belül, míg két évig légiós volt, hiszen az Olympique Lyonban is játszott (2015-2017). A francia alakulat egyértelműen szintlépésnek számított akkor számára, azonban összességében nem lett a klub meghatározó alakja, de az OL akkoriban stabilan ott volt a Ligue 1 élmezőnyében. Darder az aktuális idény folyamán 18 bajnoki illetve 2 kupa mérkőzésen lépett pályára a Mallorcában.  

fociclub

A La Liga: tapasztalt középpályással erősítene a Girona! – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.