Madarász és Szudi az országos bajnok


A felnőtt egyéni számokban Madarász Dóra és Szudi Ádám nyerte meg a Kecskeméten megrendezett 2020-as országos bajnokságot.

A felnőttek között elsőként vegyes párosban osztottak érmeket, ez a versenyszám már szombaton befejeződött. Érvényesült a papírforma, Szudi Ádám és Pergel Szandra lett a bajnok, bár a döntőben 2:1-es szetthátrányból kellett fordítaniuk Fazekas Péter és Peterman-Varga Tímea ellen.

„Azt hittem, hogy simább meccs lesz, hiszen a második szettben is vezettünk, de ott kicsit elbóbiskoltunk. Ádi nagyon jól játszott a végén, így sikerült fordítanunk” – nyilatkozta Pergel Szandra, aki a páros számokra koncentrálva idén nem indult az ob-n egyesben, pedig ő volt a címvédő.

Ezek után egyértelműen Madarász Dórának állt a zászló, és meg is szerezte az egyéni elsőséget, 2014, 2017 és 2018 után negyedszer.

„Elég nehéz volt az egész verseny. Valamiért úgy érzem, hogy amióta megszereztük az olimpiai kvótát, mindenki ránk vadászik, és nagyon jól játszanak ellenünk, ezt Szandival is megtapasztaltuk párosban. A döntőben úgy éreztem, hogy szinte másodpercek alatt vesztettem el az első két játszmát Varga Timi ellen. Nagyon jól játszott, minden pontért meg kellett küzdenem” – nyilatkozta a 4:2-es fordítása után Madarász Dóra.

A régi-új bajnok által említett páros versenyszámban nemcsak vadásztak rájuk, hanem meglepetésre le is vadászták őket Pergel Szandrával. Már az elődöntőben is megszenvedtek Imre Leila és Peterman-Varga Tímea ellen, de ott még döntő szettben ők nyertek. A fináléban ismét öt szettre kényszerültek, és ebből az ütközetből már nem ők jöttek ki győztesen, hanem Ambrus Krisztina és Tóth Kata.

„Úgy álltunk oda, hogy ne nézzük az eredményt, játsszunk lazán, próbáljuk betartani az edző által mondott taktikát. Minél rövidebben játszani, falsosakat pörgetni, jó helyre droppolni és kimozgatni őket, nagyjából ez volt a taktika” –ment bele kicsit a szakmai részbe Tóth Kata, aki először nyert ob-t a felnőttek között.

Ambrus Krisztinának nem ez az első felnőtt ob-aranya, az Erdért színeiben viszont igen, ezért még édesebb volt számára a siker.

Férfi párosban az első helyen kiemelt Ecseki, Szudi kettős diadalmaskodott, a döntőben András Csabát és Both Olivért legyőzve.

„A legfontosabb, hogy mindig csak saját magunkkal próbáljunk foglalkozni, kizárni a zavaró körülményeket” – utalt Ecseki Nándor többek között arra, hogy számukra idegen labdával, taraflex borítás helyett parkettán kellett játszaniuk, ráadásul kifejezett tömegben, hiszen a para ob-t és a veterán ob-t is ezen a hétvégén bonyolították le a kecskeméti Mercedes-Benz Sport Akadémián.

A férfi egyes versenyszám nagyrészt Kriston Dániel remekléséről marad emlékezetes, hiszen a negyeddöntőben Majoros Bencét, az elődöntőben pedig Ecsekit búcsúztatta. Lendületből a fináléban is behúzta az első két szettet, ám a következő négyet Szudi nyerte, így 2017 és 2019 után harmadszor is az övé lett az ob-arany. A sikere szerinte nagyrészt annak köszönhető, hogy meg tudta őrizni a hidegvérét, és képes volt a játékra koncentrálni. Pedig ő hozzászokhatott már az olyan meccsekhez, amikor nagy a zsongás körülöttük, ez mégis más volt.

„Az alapvető különbség az, hogy a Bundesliga- vagy Bajnokok Ligája-mérkőzésekre kilátogató nézők azért hangosak, mert szurkolnak, egy-egy szép labdamenet után tapsolnak, felhördülnek a szép ütések láttán” – mondta a címvédő.

Eredményes napokat zárt Szvitacs Alexa is, aki a para-asztaliteniszezők között párosban Bicsák Bettinával, majd egyéniben is országos bajnok lett, de elmondása szerint a legbüszkébb arra a bronzéremre, amelyet Vajda Viktorral szerzett az épek között vegyes párosban.

A részletes eredményeket ide kattintva lehet letölteni.

A 2020-AS ÖSSZEVONT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG ARANYÉRMESEI
FÉRFIAK

Felnőtt egyéni: Szudi Ádám
Felnőtt páros: Ecseki Nándor, Szudi Ádám
U21-es egyéni: András Csaba
U21-es páros: András Csaba, Both Olivér
U13-as egyéni: Kizakisz Georgiosz Nikolaosz
U12-es egyéni: Lovas Csongor
U11-es egyéni: Gergely Márk

NŐK
Felnőtt egyéni: Madarász Dóra
Felnőtt páros: Ambrus Krisztina, Tóth Kata
U21-es egyéni: Fehér Orsolya
U21-es páros: Füle Kata, Harasztovich Fanni
U13-as egyéni: Molnár Kendra
U12-es egyéni: Molnár Liza
U11-es egyéni: Barcsai Sophie

The post Madarász és Szudi az országos bajnok appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .