Megpecsételődött a brazil szövetségi kapitány sorsa – sajtóhír

Egybehangzó nemzetközi sajtóértesülések szerint a brazil labdarúgó-szövetség úgy döntött, hogy a brazil válogatott élére ideiglenesen nyárig kinevezett szakember nem folytatja tovább a nemzeti csapat irányítását…

(Photo by Wagner Meier/Getty Images)

A Globo információi szerint a brazil labdarúgó-szövetség elnöke, Ednaldo Rodrígues úgy döntött, hogy felmenti a munkavégzés alól a brazil válogatott ideiglenesen kinevezett szövetségi kapitányát, az ezzel párhuzamosan a tavalyi Libertadores-kupa-győztes Fluminensét is irányító Fernando Dinizt.

A 49 éves trénert tavaly júliusban nevezték ki a nemzeti csapat élére, miután hazájában hatalmas népszerűségnek örvendett a klubcsapatánál meghonosított játékstílus és elért eredmények miatt. Diniz azonban az elképzeléseit kevésbé tudta átültetni a válogatottnál, amelyet azóta hat mérkőzésen vezetett, ebből csak kettőt nyertek meg és hármat elvesztettek. Ráadásul a vb-selejtezős vereségeivel a brazilok a hatodik helyre csúsztak vissza a dél-amerikai kvalifikációs táblázaton, és korábban soha nem kaptak ki egymás után három selejtezőn.

Mint ismeretes, a 2022-es világbajnokságon még Tite irányította a Selecaót, anaptári esztendő végeztével azonban nem újították meg a szerződését. Ezt követően megbízottként az U20-as válogatott szövetségi edzőjét, Ramon Menezest nevezték ki a posztra, ám az átalakulóban lévő csapat teljesítményével és eredményeivel sem volt elégedett a szövetség, így döntöttek az újabb váltás mellett, azonban fél év után Diniz munkáját is megköszönték.

A lap információi szerint a nyári Copa Américán Dorival Júnior irányíthatja majd a brazil válogatottat.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Megpecsételődött a brazil szövetségi kapitány sorsa – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.